Fotboll

Waggeryd föll på målsnöret: ”Fotbollslivet går vidare”

Fotboll Waggeryd föll på mållinjen i kvalet till division 2. 0-0 i den avgörande matchen mot Westbo räckte inte. – Jag tycker ändå att vi gör en bra match, men spelet kanske inte passade oss, säger tränaren Bengt Carlsson.

Förutsättningarna inför matchen var att Waggeryd behövde tre poäng. För Westbo räckte det med oavgjort.
– Det är ”fifty-fifty” vem som skulle tagit det här. Många kanske tycker att det var ett rättvist resultat, men jag tycker ändå att vi låg närmare. Men det var inget lag som skapade några större chanser och det märktes kanske lite att det räckte med oavgjort för Westbo och då gör de ett spel av det också så att säga, säger tränaren Bengt Carlsson och understryker samtidigt att hans lag troligtvis valt samma taktik om de varit i samma läge.
– Vi får helt enkelt gratulera Westbo till division 2-platsen. Jag tycker ändå att vi gör en bra match, men spelet kanske inte passade oss.

Matchen slutade 0-0 och det innebär att Waggeryds damer får fortsätta i division 3 även nästa säsong.
– Det är väldigt surt, men jag vill nog mer blickas tillbaka på själva säsongen för jag tycker vi har gjort en fantastisk säsong. Sen når vi inte riktigt fram i sista matchen, säger Bengt Carlsson.

Waggerydstjejerna har under säsongen bara förlorat en enda match.
– Jag har tillsammans med min kollega hållit i det här laget i sju år och jag vill nog påstå att detta är en av de bättre upplagorna. Vi har haft en jämnhet som vi aldrig haft. Det är många spelare som lyft sig under säsongen.

Du känns positiv till att det finns någonting att bygga vidare på nästa säsong?
– Det gör det absolut. När domaren blåser så är man besviken, man är förbannad och alltihop. Men även fotbollslivet går vidare, vissa släpper det snabbare och vissa kanske inte släpper det ikväll, men de släpper det senare i veckan. Då får man tänka tillbaka på allt det positiva vi fått vara med om under säsongen.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


2 reaktioner på Waggeryd föll på målsnöret: ”Fotbollslivet går vidare”

Om man gör ett gäng byten när det inte händer ett skit på planen så kanske ni hade haft en chans…. Fanns hungriga spelare på bänken, det såg även vi bredvid planen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *