Fotboll

WIK åkte på uddamålsförlust mot Tord

Fotboll Waggeryd reste idag till Rosenlunds IP för att möta serieledarna IK Tord. En match som blev intensiv redan från start när Waggeryd tog ledningen efter fyra minuter och Tord kvitterade efter ytterligare fyra minuter. I andra halvlek gjorde sedan hemmalaget ett till snabbt mål och därefter lyckades WIK inte kvittera. Matchen slutade i en snöplig förlust med 2-1, (1-1). Uppdaterad.

— Vi spelade över förväntan idag trots strul med lite frånvaro, säger Pär Petersson.

— Första målet kändes fantastiskt, det var en bra start och man hade kunnat önska att vi kunde behålla ledningen och bygga därefter men de kvitterade snabbt vilket var surt, fortsätter Petersson.

Målet gjordes av Viktor Lipovac.

— Tord hade mest boll, de styrde spelet medan vi hade inställningen att ligga lågt, stänga ytor och göra det svårt för dem, vilket vi gjorde. De hade svåra bekymmer med att göra mål och när vi väl lyckades att hålla i bollen skapade vi några halvchanser, fortsätter Petersson.

Han vill poängtera vilken fantastisk laginsats grabbarna gjorde idag och nämner Jakob Kebede, Viktor Lipovac, Tim Björnberg och Jonathan Sandin som lyste lite extra idag på planen.

— I slutet ändrade vi laguppställning lite och då kändes det som om vi var närmare kvittering än vad de var att utöka till 3-1. Det är därför svårt att lyfta fram en enskild individ när man åker och möter serieledarna och är nära på poäng trots några ordinarie spelare som var borta. Alla gjorde det fantastiskt idag, avslutar Petersson

 

Text : Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *