WIK blev trea i serien

Fotboll Waggeryds IK bortavann över Hittarp i kampen om tredjeplatsen i trean.

Matchen slutade 3–2 efter sent segermål av Robert Glavas som blev framspelad av Sebastian Andersson. Det var en magnifik avslutning av laget och av de två spelarna som båda deklarerat att de slutar efter den här säsongen. Även tränaren Anders Fredén slutar för övrigt.

– Ja, det tar för mycket tid för mig men det har varit ett fantastiskt gäng att träna, säger Anders som tränat laget i två år.
Tiden räcker helt enkelt inte utan familj och jobb måste få mer tid i stället.

Matchen som sådan var dramatisk. Båda lagen låg på samma poäng inför matchen men Hittarp hade lite bättre målskillnad. Det såg även ut att sluta 2–2 men i minut 89 kom gästernas segermål. Två minuter före dess hade Sebastian Andersson kvitterat på straffspark.

Det var 0–0 i halvtid och i minut 68 kom ledningsmålet för WIK. Ett snyggt långskott från Anthony Brian Johansson. Hemmalaget vände till l2–1 efter mål i minuterna 72 och 82 men WIK gav sig inte utan kunde lite överraskande ta hem segern och tre poäng.

Hittarp spelade fin fotboll och hade framför allt ett högt tempo. WIK fick kämpa frenetiskt och gjorde det bra. Extra beröm till Hugo Lyck och Sebastian Andersson.

Anders Fredén är mycket nöjd med säsongen. Sju vinster på elva matcher är mycket mer än han vågade tro på. Nu hoppas han att de flesta fortsätter i laget för det finns många talanger.
– Och att Thomas Johansson fortsätter, säger han om sin tränarkollega.

Serien som sådan vanns av Höganäs som i dagens seriefinal vann med 4–2 över Astrio.

Robert Glavas gjorde avgörande 3–2. Arkivbild