Fotboll

Orutinerat WIK föll i första träningsmatchen

Fotboll Det blev för för Waggeryds fotbollsherrar i säsongens första träningsmatch. Bortalaget Haga kunde vinna med 2-0. Trots det var tränaren Thomas Johansson nöjd. – Vi får som lag godkänt idag med tanke på att det var första matchen och mycket nytt.

Waggeryd spelade sin första träningsmatch medans Haga gjorde sin tredje. Det menar WIK:s tränare Thomas Johansson märktes. Dessutom mönstrade hemmalaget en till stora delar ny trupp.
– Jag hade många frågetecken inför den här matchen. Vi ställde upp med ett rätt så orutinerat lag. Även om vi fick stryk så tycker jag vi höll ihop det bra med tanke på det orutinerade laget vi har.

Haga spelar till vardags i division fyra. Men var ifjol nära att ta klivet upp i trean.
– Första halvlek var de kanske lite bättre men i andra så rättade vi till i försvarsspelet och är minst lika bra som dem och borde gjort något mål. De kanske borde gjort ett till också, säger Thomas Johansson.

Tränaren framhåller ungdomarna Filip Frisenette-Fich och Alex Björnberg från dagens match.
– Fich är 03:a och går in som mittback och gör det jättebra. Han kommer bli en tillgång för oss. Alex gör sin debutmatch i a-laget och gör det jättebra.
– Men de andra också. Vi får som lag godkänt idag med tanke på att det var första matchen och mycket nytt.

Nästa träningsmatch för WIK är Jönköpings BK hemma.
– Vi har en viktig månad framför oss där vi dels ska försöka sätta en trupp som inte är riktigt klar än. Jag räknar med att det kommer in några killar till. Sen ska vi hitta ett sätt att spela på och trimma in det ännu bättre. Men jag kände idag att vi har med oss rätt mycket grunder från förra året. Så jag ser försiktigt positivt på det.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *