Fotboll

WIK nådde semifinal

Fotboll Ett ungt WIK-lag spelade i går futsal – 5-mannafotboll– i den traditonella Råslättscupen som genomförs i Tipshallen i Jönköping.

För tjejerna i Waggeryds IK blev det inget slutspel och inte heller för herrarna i Hooks if och Klevshults SK.

Killarna i WIK gick vidare från cupspelet efter att ha haft en lite trög inledning: Gällstad 1–1, FC Fyrklövern 0–1, Gårda 3–1 och Öxnehaga 0–0.

Kvartsfinalen spelades mot Bankeryd som besegrades efter förlängning med 4…2.
– Åttondelsfinalen blev jämn men vi fick till slut revansch för poängtappet i höstas på ”öa”. Visingsö besegrades efter förlängning och straffar med 4–3. I semifinalen ställdes vi mot favoritem Råslätt som är ett riktigt duktigt futsallag med sina tekniska och kvicka spelare. Trots en tidig ledning med två bollar för oss lyckades Råslätt efter en förlängning vända på siffrorna och vinna med 3–2. Killarna slet och kämpade på ett fantastiskt sätt men med en man mindre på plan efter en tveksam utvisning blev motståndet övermäktigt, noterar Tomas Johansson i WIK.

– Det unga WIK-laget ska ha en stor eloge för en väldigt bra genomförd cup. Laget visade en lagmoral utöver det vanliga som bådar gott inför stundande säsong i division 3.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *