Fotboll

WIK-nollan intakt

Fotboll Waggeryds IK i herrtrean har kvar förlustnollan efter bortamatch i Vimmerby. Uppdaterat.

Christofer Frisenette-Fich svarade för WIK-målet.

Hemmalaget tog ledningen i minut 23 och i minut 80 kom kvitteringen till slutresultatet 1–1 på frispark genom Christofer Frisenette-Fich.
Vimmerby spelade stor fotboll i första halvlek men backade överraskande hem en hel del i andra halvlek och WIK-kom in i matchen.

– I första halvlek var Vimmerby det bästa lag vi mött så här långt. I andra kom vi med i matchen, säger WIK-tränaren Thomas Johansson.

Kvitteringen var ett läckert mål av Christofer Frisenette-Fich. Han sköt frisparken från cirka tio meter utanför straffområdet och skruvade in bollen nästan i ena krysset. Målvakten var nära men ändå inte tillräckligt nära för att rädda sitt mål från påhälsning.

Lagen hade flera halvchanser resten av matchen och alldeles i slutet hade hemmalaget chans till 2–1 men 1–1 stod sig matchen ut.

– Varmt och jobbigt men vi gör vårt jobb och en härlig lagmoral, säger WIK-tränaren som vi tror glädjestrålar.

Glad är han utan tvekan när han säger att Vimmerby är ett topplag.

Det kanske inte WIK blir:
– Vi är det inte än. Vi har lite svårt att hitta fram. Vi är där med chanser men saknar än så länge det riktiga självförtroendet. Få vi det så kommer vi att bli livsfarliga, tror WIK-tränaren.

Han lyfter fram hela laget men ger ändå en trio lite extra beröm: Målvakten Tobias Lundgren, målskytten Christofer Frisenette-Fich och Anton Åkerhag. Anton fick tyvärr sin tredje varning och är därmed avstängd i nästa match.
– Men vi har en stark bänk, säger Thomas Johansson som tror att man efter en seger och fem oavgjord ska kunna ta en andra seger när man på fredag tar emot Vista.

Då är WIK utan tvekan favorit.
– Ja, men vi har inte alltid så lätt mot lag under oss i tabellen, säger Thomas och tillägger att nu ska man verkligen knyta näven och bjuda hemmapubliken på fin underhållning.

Waggeryd IK:s kommande hemmamatcher:

Fotboll

Torsdag 20 juni 19:00

Waggeryds IK Herr - Borens IK

Fotboll

Lördag 31 augusti 16:00

WIK Herr - Vimmerby

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Mållöst för WIK:s herrar
LÄS MER:  Andra förlusten i rad för WIK
LÄS MER:  Genomgång: Så har klubbarna inlett säsongen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *