WIK spelade 2–2

Fotboll Waggeryds IK har mött Ekhagen hemma i en träningsmatch som slutade 2–2 (1–0).

WIK tog ledningen i minut 39 genom Christofer Frisenette-Fich och samme spelare ökade på ledningen i minut 54 och det senare på straffspark. Gästerna reducerade i minut 67 och kvitterade i minut 90.

– Om det hade varit seriematch skulle det känts tungt att förlora en sådan här match som vi dominerar. Vi släpper bara till ett par målchanser och på båda blir det mål, säger WIK-tränaren Thomas Johansson som i övrigt är jättenöjd med insatsen.

Jönköpingslaget Ekhagen spelar i en annan grupp av division fyra men det verkade spelmässigt var en division mellan lagen.

Det var jämnt i ett WIK där det kan noteras att två juniorer fick chansen under matchens sista 15–20 minuter, Sebastian Barck och Elis Joakimson. Båda skötte sig bra.

I övrigt framgick att rutinerade William Andersson var tillbaka i laget efter långvarig skadad. Han blev skadad redan i den första seriematchen i våras.

På fredag inleds höstomgången med bortamatch mot Bankeryd. Målet för WIK är givetvis vinst och att man ska fortsätta att toppa serien.