WIK vände 0–2 till seger

Fotboll Waggeryds IK vände underläge till seger i bortamötet med Grebo. Uppdaterat.

Andrej Andrijic gjorde det avgörande målet.

Grebo bjöd in till spel på klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg och i början av matchen kunde man nästa tro att det var gamla tider Åtvidabergs FF som spelade. Grebo fick nämligen kalasstart mot ett WIK som inte hängde med.
– 2–0 efter tolv minuter efter två hörnor, säger en suckande WIK-tränare Thomas Johansson.
Även om WIK lyckades reducera efter 23 minuter genom Jonathan Johansson hade man det tufft. WIK lyckades ändå överraskande kvittera strax före pausvilan genom Christofer Frisenette-Fich.

I andra halvlek kom en scenförändring. WIK fick mycket mer att säga till om och 3–2 kom i minut 66 genom Andrej Andrijic. WIK låg närmare 4–2 än en kvittering för Grebo även om Tobias Lundgren i WIK-målet svarade för ett par fina ingripande i slutet av matchen.

– Jag är jättenöjd med segern och jag tycker att den är rättvist med tanke på vår andra halvlek.
Lite extra plus ger han till Jonathan Johansson, Alex Björnberg och Tobias Lundgren

Efter de tre inledande oavgjorda matcherna kom en seger även om skönspelet låter vänta på sig.

Thomas Johansson är inte nöjd med säsongen så här långt men känner att man ändå är på rätt väg. Man har ju i vilket fall som helst förlustnollan intakt.

Nästa match är redan på måndag och då gäller det Smålandscupen mot Gislavedslaget Peking. Den matchen spelas i Nissafors. Nästa match i serien är på fredag mot Haga.

Waggeryd IK:s kommande hemmamatcher:

Fredag 17 maj 19:00