Fotboll

Gedigen laginsats gav tre poäng

Fotboll Det blev vinst för Waggeryds IK:s herrar med 1–0 på bortaplan mot Ulricehamn. Matchens enda mål kom i slutet av den första halvleken. – Vi gör en gedigen match, säger tränaren Thomas Johansson.

Waggeryd spelade bra i de första 35 minuterna, men föll tillbaka mot slutet av halvleken. Då klev Jonathan Johanssn fram och gjorde 1–0 till gästerna i den 45:e minuten.
– Deras mittbackar schabblade lite och han snodde bollen och kom fri från halva plan, berättar WIK-tränaren.

Thomas Johansson menar att målet satt extra skönt med tanke på att det kom under en mindre bra period i matchen för hans lag.

Ulricehamn hade det mesta av bollinnehavet i den andra halvleken, men WIK kunde avgå med segern efter 90 spelade minuter.
– Det var väl kanske inget skönspel från vår sida, men vi gör en gedigen match och följer vår matchplan. Återigen ser vi till att inte släppa till målchanser och sen är vi livsfarliga när vi gör våra omställningar.

Thomas Johansson tycker att hela laget stod för en bra insats mot Ulricehamn. Men han lyfter fram Gustav Mattlin som gjorde comeback efter en långvarig knäskada.
– Han gjorde det jättebra som yttermittfältare. Starkt gjort och han kommer bli en tillgång för oss. Jag tycker även att Anton Åkerhag ska ha plus som mittback.

WIK är nu uppe på fjärde plats i den jämna serien med nio inspelade poäng på fem matcher. En smula överraskande med tanke på att det till stora delar är ett nytt lag jämfört med fjolåret.
– Vi hade inte vågat hoppas på den här bra starten. Vi spelar efter våra resurser och gör det svårt för motståndarna och har vassa omställningar. Så här långt har det lyckats till hundra procent, säger Thomas Johansson och fortsätter:
– Är vi bara på tårna och har rätt humör så kan vi slå alla lag.Men jag är väldigt ödmjuk inför det här, men ingen kan ta ifrån oss våra nio poäng.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *