Friidrott

Fin SM-helg för WSK

Friidrott SM-helgen i Stockholm blev succé för Wärnamo SK och Elin Jonasson presenterar en sammanfattning och hon var för övrigt själv en av de tävlande.

Elin Jonasson. Privatbild

Våra fyra aktiva Ellen Olsson, Johan Brasch, Elin Jonasson och Hugo Schoug placerade sig riktigt bra i de två mästerskapen som gick av stapeln i Huddinge och Hammarby. Låt oss ta oss igenom i helgen.

Elin Jonasson och Hugo Schoug hade otroliga uppladdningar innan SM-helgen och stod för lysande formbesked under sina SM-genrep. Elin tävlade i Hässleholm precis en vecka innan JSM och kastade släggan över 49 meter för första gången. Med nytt personbästa och guld gjorde hon de sista träningarna och förberedelserna i Värnamo för att sedan åka upp till Huddinge med grym form och självförtroende. Hugo gjorde en lika fin insats i Finland några dagar innan mästerskapet och satte nytt personbästa när han flög över 1.70 m.

Hugo Schoug. Privatbild

Väl i Huddinge visade det sig att formtoppen fortfarande varade och Elin började med att enkelt kasta sig vidare till JSM-finalen i F19 slägga. Hon låg länge fyra och medaljdrömmarna väcktes med en meter upp till pallen. Spänningen steg i kasthörnet på Källbrinks IP, tjejerna kastade längre och längre och när tävlingen tog slut slutade Elin som femma med det nya personbästat 49.08 m. Ett resultat som gjorde henne till tredje bästa artonåringen i tävlingen. Elins bästa SM-placering någonsin!

Hugo Schoug gjorde sin mästerskapsstart med längdhopp. Hans form bekräftades redan där när han slog till med nytt personbästa 5.42m. Den stora prestationen kom dock under söndagen när det var dags för Hugos paradgren: höjd! Han var länge felfri i tävlingen och gjorde sitt första personbästa när han klarade 1.71 m. 1.75 m var nästa höjd och överraskande nog flög han över även det. Mycket imponerade. En ökning på fem cm på mindre än en vecka. Vad blir nästa höjd? En mycket stark insats och även Hugo slutade som femma i P16.

Ellen Olsson hade inte en lika fin uppladdning. Några dagar innan JSM fick vi beskedet att hon låg hemma med förkylning och var sjuk. Mardröm tänkte vi men blev glada när hon ändå bestämde sig för att åka upp till Huddinge för att försvara sin titel som mästarinna i stav. Sagt och gjort. Inte ens en förkylning stoppade dunderstarka Ellen när hon klarade 4.01 m och blev bäst i Sverige! Igen! Helt otroligt. En riktigt stor eloge till dig som verkar vara oslagbar trots nedsatt kropp och taskig uppladdning. Ellens fina prestation tar nu henne till Gävle och hennes första landslagsuppdrag. Nästa helg får hon sätta på sig sverigedräkten och hoppa i blågult under Nordiska-Baltiska mästerskapen i Gävle. Häftigt och stort grattis! Se även vårt tidigare reportage i helgen.

Ellen Olsson vid SM. Privatbild

Avslutade SM-helgen gjorde Johan Brasch som sprang 400 m häck i M22. Det var första året för honom i klassen och han ställdes mot äldre motstånd. Under lördagen kvalificerade han sig till finalen och fick springa arenans sista lopp under söndagen. Det gjorde Johan med bravur och sprang in som femma. Vid det här laget kan man ju tro att WSK samlar på dessa placeringar och sanningen är den att WSK börjar få en otrolig bredd i klubben. Att ta hem tre topp-5-placeringar samt ett guld i sprint, hopp och kast är unikt och det har vi inte sett på länge. Vi börjar sätta Värnamo på kartan och våra atleter blir bara bättre och bättre. Johan blev andra bästa 20 åringen och får försöka placera sig ännu bättre resterande två år som är kvar i klassen.

Vi är mycket nöjda efter denna varma, spännande och lyckade SM-helg! Fler tävlingar väntar våra aktiva och alla fyra åker hem starkare och mer motiverade än någonsin. Säsongen är trots allt inte slut och vi tror självklart på högre hopp, längre kast och snabbare tider innan det är dags för att gå in och träna igen. Grymt bra jobbat gänget! Stort grattis till era framgångar!

Elin Jonasson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *