Friidrott

Fina lokala resultat i Växjö

Friidrott I helgen hade Wärnamo SK flera deltagare i en stor och spännande tävling i Växjö. Även Emma Sandin från Vaggeryd hörde till de tävlande.

Gustav Brasch. Arkivbild

Emma Sandin från Vaggeryd blev tvåa i höjdhopp F 15 med 163 och det var samma höjd som segraren. Emma tävlar för IK Hakarpspojkarna.

Wärnamo SK hade  två aktivasom under lördagen  ställde sig vid startlinjen. Gustav Brasch P 17 sprang tre lopp under dagen där 60 meter försök var den första. Med tiden 7,50 kvalade han sig vidare till B-finalen och kom åtta i den med tiden 7,61.

Lördagen avslutade Gustav med 400 meter vilket är två tuffa varv inomhus med en ständig kamp om placeringar och ett relativt kort upplopp. Gustav sprang mycket bra och kom i mål som heattvåa med tiden 55,10. Den sammanlagda placeringen blev en åttondeplats.

• Saga under fyra minuter
Saga Johansson F 14 sprang även hon under lördagen men distansen 1 000 meter. Hon tog sig i mål på en tid precis under fyra minuter och kom på en tjugondeplats med tiden 3.59.56.

Ellen Olsson. Arkivbild

• Ellen Olsson hoppade 3,98
– Under söndagen fick vi se ytterligare några WSK:are. Ellen Olsson som redan har hunnit tävla två gånger i vinter gjorde sin tredje stavtävling. Eftersom hon fortfarande har problem med sin axel och vill belasta den så lite som möjligt, hoppar Ellen med mjuka stavar som gör att höjderna tyvärr blir lite lägre men vi finner det otroligt spännande att Ellen är tillbaka igen och hoppar. Hon ligger på en stabil nivå runt fyra meter och det är mycket bra med tanke på vilka stavar hon hoppar med. Det blev en tredjeplats med höjden 3,98, berätta Elina Jonasson i WSK.

• Final för Gustav Brasch
– Gustav Brasch fick vi se springa 60 meter häck där han i försöken tog sig vidare till final med tiden 8,49. I finalen slutade han fyra med en ännu lite snabbare tid som löd 8,35 sek. Härligt jobbat Gustav, kul att han kunde pressa sig ytterligare i finalen.

Se den kompletta resultatlistan via denna länk:

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *