Friidrott

Gustav Brasch tog silver vid Ungdoms-SM

Friidrott U-SM och J-SM-helgen är över för de aktiva i Värnamos SK I Norrköping stod Gustav Brasch för ett strålande häcklopp där han plockade hem ett fantastisk USM-silver på 110 meter häck.

Gustav Brasch. Arkivbild

I motvinden kvalade han sig enkelt vidare till finalen med andra bästa tiden och i finalen mötte han ännu starkare motvind och sprang in på tiden 15,02.

– Vi säger stort grattis till Gustav! Otroligt bra jobbat, noterar Elin Jonsson i WSK.

Gustav Brasch sprang även 300 meter häck men tyvärr fullföljde han inte eftersom han fick krampkänningar efter halva loppet. Gustav själv är besviken och ville så klart springa i mål eftersom han låg Sverigeetta före U-SM, men efter två maxlopp på 110 meter häck i regn och blåst är det inte konstigt att kroppen är trött och känslig.
– Det är tufft med tre lopp på en dag och nästa gång hoppas vi på ett mer gynnsamt tidsprogram för Gustav och stolpe in.

Hugo Schoug deltog på hopp-JSM och tävlade i höjd och längd under samma dag. I ett blåsigt och kallt Kristinehamn hoppade Hugo 177 centimeter i höjd, 9 centimeter från personbästa. I längd blev det 574 centimeter, cirka 20 centimeter från personbästa.
– Tyvärr stämde det inte helt för Hugo under lördagen men han har haft en fantastisk säsong där han har höjt sitt personbästa i höjd med flera centimeter. Nu väntar vila och rehabträning för Hugo men han är öppen för fler tävlingar om möjligheten att tävla kommer! Bra kämpat Hugo!

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *