Friidrott

Gustav Brasch tog silver vid Ungdoms-SM

Friidrott U-SM och J-SM-helgen är över för de aktiva i Värnamos SK I Norrköping stod Gustav Brasch för ett strålande häcklopp där han plockade hem ett fantastisk USM-silver på 110 meter häck.

Gustav Brasch. Arkivbild

I motvinden kvalade han sig enkelt vidare till finalen med andra bästa tiden och i finalen mötte han ännu starkare motvind och sprang in på tiden 15,02.

– Vi säger stort grattis till Gustav! Otroligt bra jobbat, noterar Elin Jonsson i WSK.

Gustav Brasch sprang även 300 meter häck men tyvärr fullföljde han inte eftersom han fick krampkänningar efter halva loppet. Gustav själv är besviken och ville så klart springa i mål eftersom han låg Sverigeetta före U-SM, men efter två maxlopp på 110 meter häck i regn och blåst är det inte konstigt att kroppen är trött och känslig.
– Det är tufft med tre lopp på en dag och nästa gång hoppas vi på ett mer gynnsamt tidsprogram för Gustav och stolpe in.

Hugo Schoug deltog på hopp-JSM och tävlade i höjd och längd under samma dag. I ett blåsigt och kallt Kristinehamn hoppade Hugo 177 centimeter i höjd, 9 centimeter från personbästa. I längd blev det 574 centimeter, cirka 20 centimeter från personbästa.
– Tyvärr stämde det inte helt för Hugo under lördagen men han har haft en fantastisk säsong där han har höjt sitt personbästa i höjd med flera centimeter. Nu väntar vila och rehabträning för Hugo men han är öppen för fler tävlingar om möjligheten att tävla kommer! Bra kämpat Hugo!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *