Friidrott

SM-brons till Gustav Brasch

Friidrott Inne-SM för ungdomar i Örebro visade sig bli en fenomenal WSK-helg.

Gustav Brasch. Arkivbild

Under första tävlingsdagen lyckades vår sprinter och häcklöpare Gustav Brasch plocka hem bronspengen på 60 m häck i P 16. Gustav sprang mycket övertygande redan i försöksloppet. Där vann han sitt heat med tiden 8.41 sekunder och gick enkelt vidare till finalen med tredje bästa tid. I finalen sprang han oerhört snabbt och tryckte på under hela häckloppet vilket resulterade i ett nytt personbästa med tiden 8.27 samt en tredjeplats. Gustav var endast fem hundradelar från silvret. Vilken prestation han stod för! Stort grattis till din härliga formtopp som resulterade i detta fantastiska resultat! Vi är mycket imponerade över din insats under USM.

Under söndagen sprang Gustav även släta 60 meter utan häckar. Han tog sig vidare från försöken till semifinalen med tiden 7.55 och i semifinalen lyckades han springa ytterligare två hundradelar snabbare. Med tiden 7.53 tog han sig tyvärr inte vidare till finalen men tiden är inte långt ifrån hans personbästa på 7.50 som han satte tidigt på säsongen i Växjö.

Femtonårige Simon Siirtola hade en tuff start på sin IUSM-vecka. Han insjuknade i magsjuka några få dagar innan mästerskapet men trots det fick vi fantastiskt nog se honom i Örebro! Som väntat gav sjukperioden inga positiva effekter på hans hoppning i helgen men Simon lyckades hoppa 5.14 i längd. Det är nära hans säsongsbästa på 5.36. Dessutom var han mycket jämn i sin hoppning då alla tre hoppen var över fem meter. Det är alltid härligt och positivt att se! I höjdhoppet tog Simon 1.62 vilket är fem centimeter från hans säsongsbästa som han hoppade i Växjö tidigare i vinter.

Vi tycker att Simon och Gustav stod för fantastiska kämpainsatser! Mästerskapshelger är alltid otroligt spännande och efter den här helgen är vi åter igen mycket nöjda med våra aktiva. Starkt jobbat killar!

Elin Jonasson
Värnamo SOK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *