Friidrott

Två SM-medaljer till Brasch

Friidrott Elina Jonasson i Wärnamo SK berättar om framgångar för klubben.

Två SM-medaljer till Gustav Brasch.

Gustav Brasch hoppade långt

Vi lämnar bakom oss en fantastisk men regnig och blåsig SM-helg för våra ungdomar och juniorer! Allra bäst gick det för femtonårige Gustav Brasch som genomförde sitt första SM utomhus i Trollhättan. Redan första dagen visade han på toppform genom att kvala sig vidare till final på 300m häck med ett övertygande försök med heatseger och andra bästa tiden av alla. Under lördagen avgjordes finalen där Gustav tillsammans med vinnaren Olle Billgren överlägset utklassade sina motståndare och sprang in i mål som tvåa med det nya personbästat 39,34 sek! Stort grattis!

• Nytt SM-silver
Lördagen fortsatte med försök på släta 300 meter och även det gick bra för Gustav. Han tog sig enkelt vidare till finalen med ännu en heatseger och en snabb uppvisning! Söndagen blev desto tuffare med tre maxlopp! Detta hindrade dock inte vår snabbe häcklöpare som lyckades ta hem ännu ett silver på 80 meter häck. Först var det försök där han sprang hem ytterligare en heatseger på tiden 11,15 sek och kvalade till finalen. Mellan försöket och finalen på korta häcken kom finalen på 300 meter där Gustav tyvärr inte orkade hålla tempot och joggande tog sig i mål som sexa. Tack vare en joggande målgång sparade han lagom med energi till finalen på 80 meter häck som han kom tvåa i på tiden 11,12 sekunder.

Vi i WSK är mycket imponerande och stolta över Gustav Braschs prestationer den här helgen! Sex maxlopp på tre dagar, nya personbästan och klubbrekord, medaljregn av silver och otroligt kämpande. Det är helt otroligt hur unge Gustav lyckas prestera så här fantastiskt bra på sitt första USM utomhus i tuffa vindar och väderförhållanden. Vi säger stort grattis till klubbens bäste och Sveriges näst bäste femtonårige häcklöpare. Du är fantatiskt stark!

• Alice tävlade och blev femma
I Trollhättan tävlade även Alice Davidsson som USM-debuterade och gjorde det mycket bra! 34,84 m blev det nya personbästat i F15 spjut och det kastet placerade henne på en mycket fin femteplats. Härligt kastat Alice!

• Ellen och Hugo
I Göteborg tävlade våra juniorer Ellen Olsson och Hugo Schoug och de hade en tuff första dag. Hugo skulle delta i sin paradgren höjd men glömde tyvärr att pricka av sig och fick dessvärre inte delta trots att han var uppvärmd och laddad. Ellen Olsson sprang 100 meter men det blev ett segt lopp efter strul med tidtagningen och tre omstarter. Under lördagen tog Hugo nya tag och fokuserade om på längdhoppet istället och lyckades hoppa 5,78 meter och därmed notera nytt personbästa! Det var en mycket bra prestation och omladdning efter fredagens flopp.

Längd hoppade även Ellen och hon var taggad trots mycket regn från Göteborgs skyar. Hon gjorde ett säkerhetshopp och sedan blev det två fina övertrampshopp som var väldigt långa. Ellen kom nia i tävlingen.

Helgen bjöd på många nya personbästan och vi är glada över alla snabba och långa prestationer. Stort grattis och otroligt bra kämpat Gustav, Alice, Hugo och Ellen!

Elin Jonasson, pressansvarig i WSK

Hugo Schoug och Ellen Olsson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *