Golf

Louise från Värnamo ska spela EM i golf: ”Känns jättestort”

Golf I förra veckan nådde hon sin hittills största framgång i karriären. Inom kort väntar lag-EM i Wales och senare i sommar ska hon spela sin första tävling på Europatouren. Det går helt enkelt väldigt bra just nu för Värnamogolfaren Louise Rydqvist.

Louise Rydqvist. Foto: Pressbild

Det var i en av världens mest prestigefyllda tävlingar för amatörer som Louise Rydqvist slutade på en andra plats. 20-åringen berättar att det är det hittills största som hänt i hennes karriär.

Vad är det som gör att det går så bra just nu?
– Jag har jobbat väldigt hårt väldigt länge. Jag har gått mitt första år på college och har väl känt att jag har lärt mig otroligt mycket.

Bra första år i USA

För nästan ett år sedan åkte Louise Rydqvist över Atlanten för att plugga på University of South Carolina. Där har hon nått framgångar med bland annat tre topp fem-placeringar på tävlingarna i ligan NCAA.
– Som förstaårselev är jag väldigt nöjd med det.

Under det första året i USA så har hon fått stöttning av sin tränare på hemmaplan, Hans Larsson. Hon jobbar även med en mental coach.
– Jag känner att det varit en framgång också, det har hjälpt att hålla huvudet på rätt plats ute på banan.

Hon säger att det var ingredienserna hon berättar om ovan som är anledningen till att allting gick så bra förra veckan i England.
– Allting funkade bra tillsammans och det var en tävling med mycket matchspel vilket jag tycker om väldigt mycket.

Förebilderna gratulerade

Anna Nordqvist och Madelene Sagström är båda rankade topp 30 i världen på den professionella touren. Båda uppmärksammade Louise Rydqvists framgångar under den förra veckan och hörde av sig och gratulerade till andraplatsen.
– Det känns helt sjukt, det är mina förebilder. Så det var otroligt häftigt.

Louise Rydqvist har tre år kvar på college. Efter det är siktet inställt på att bli proffs. Målen är höga.
– Jag har som mål att spela som professionell golfare och det långsiktiga målet är att till slut bli etta i världen och vinna majors, OS och alla de här stora tävlingarna.

I början av juli avgörs lag-EM för amatörer i Wales. I det svenska laget som består av sex spelare har det blivit en del förändringar från föregående år då många blivit proffs till den här säsongen.
– Sverige har ju tidigare år haft otrolig framgång i lag-EM och tagit antingen silver eller guld de fyra-fem senaste åren. Jag tycker vi har en bra chans. Allt kan hända, det är golf.

Louise Rydqvist har tidigare spelat lag-EM för flickor. Men detta är första gången på seniornivå.
– Det känns jättestort att ha blivit uttagen. Det har varit ett av mina mål väldigt länge. Det ska bli jättehäftigt, och just den lagkänslan man får vara med om är oslagbar.

Senare i juli väntar även individuella EM och i slutet av augusti ska Värnamotjejen spelade sin första Europatourtävling där hon får mäta sig med proffsen. Detta på Skaftö i Bohuslän.
– Det ska bli jättehäftigt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *