Golf

Silver och guld till Louise

Golf Louise Rydqvist från Värnamo Golfklubb är ”het” just nu.

Kajsa Arwefall, Ellen Andersson och Louise Rydqvist. Pressbild

Lousie Rydqvist. Pressbild

Louise har åter spelar bra amatörgolf , denna gången ihop med det svenska flicklandslaget på Irland.

Värnamotjejen slutade tvåa individuellt och var med i det segrande svenska laget.
Lousie var var ett slag efter vinnaren, även hon en svenska: Kajsa Arwefjäll från Ljunghusens Golfklubb

Irish Girls Open Stroke Play Championship är en tävling som attraherar starkare startfält för varje år som går. I år kom 114 spelare från 14 länder till start i tävlingen som spelades 13–15 april på Roganstown Golf & Country Club strax norr om Dublin. Hela 16 av dessa var svenskor varav sju var på Irland uttagna av flicklandslaget och nio var på plats på eget initiativ.

Tävlingen spelades över 54 hål med en rond per dag och efter två ronder drogs kvalgränsen för det 50 bästa samt delningar. Efter första ronden ledde Kajsa Arwefjäll efter en rond på 69 slag, efter andra ronden var det Louise Rydqvist som var i ledningen efter två ronder på 70 slag och när det var färdigspelat på söndag eftermiddag var det återigen Arwefjäll som var i topp efter en stark avslutningsrond i utmanande förhållanden.

Arwefjälls resultat skrevs till 69, 74 och 74 för totalt +4 (217 slag). Rydqvist hade 70, 70 och 78 för totalt 218 slag, fem över par.

Sverige tog även hem lagtävlingen för fjärde året i rad, sju slag före England. I det svenska segerlaget spelade Kajsa Arwefjäll, Ellen Andersson och Louise Rydqvist.

Lousie Rydqvist. Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *