Hästsport

Bildextra: Lyckad hästfest i Värnamo

Hästsport I helgen arrangerades det dressyrtävlingar i Värnamo och det blev flera lokala placeringar i den fjärde upplagan av Värnamo dressyrfestival.

Fjärde upplagan av Värnamobygdens Ryttarförenings, VBRs, dressyrfestival är nu till ända och tävlingsledarna Anna Mattsson och Maria Malmsten sammanfattar de tre tävlingsdagarna:
– I år har vi haft 220 starter i hela 20 klasser med ryttare från Nyköping i norr till Malmö i söder. Det är det högsta antalet anmälda vi har haft i en dressyrtävling. Vi valde även att arrangera svår klass för första gången och det har verkligen gett mersmak. Att landslagsryttare Isabella Tovek valde att tävla hos oss är så klart extra roligt och hon vann dessutom fredagens högsta klass medelsvår A:1.

Värnamoryttarna presterade bra med placeringar under samtliga tävlingsdagar. Bland annat Catrin Lidqvist Johansson med hästen AcDc gjorde sitt personbästa i klassen lätt A:3, vilket räckte till en tredje plats.
– Det var verkligen jättekul! Det kändes så bra när vi red och jag är så glad för vår placering! Säger en lycklig Catrin Lidqvist Johansson
– Tävlingsledningen fick mycket beröm för en välarrangerad tävling på en välskött anläggning med både härliga kringarrangemang och hjälpsamma funktionärer. Såväl ryttare som domare sa att det är roligt att komma till Värnamo och de planerar redan nu att komma nästa år igen! Så fint när alla jobbar tillsammans och att det förutom bra sport även genererar lite klirr i kassan, avslutar de två nöjda tävlingsledarna Anna och Maria.

Foto: Linda Andersson  [1/4]

Catrine Lidqvist Johansson på hästen AcDc. Foto: Linda Andersson  [2/4]

Anna Persson på hästen Flamenco af Hvarre. Foto: Linda Andersson  [3/4]

Jenny Nilsson på Joelsbo Divine. Foto: Linda Andersson  [4/4]

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *