Hästsport

Padel och islandshäst är nya hos RF

Hästsport Padel och islandshäst valdes i dag in som nya medlemsförbund i RF, Riksidrottsförbundet. Däremot röstade majoriteten av ombuden avslag på ansökningarna från Friskis & Svettis, e-sport, funktionell fitness, juiijitsu, bridge och schack.

Padel. Arkivbild

Inför Riksidrottsmötet hade åtta medlemsansökningar inkommit till Riksidrottsförbundet och tre ansökningar till SISU Idrottsutbildarna. Det var blandade glädjescener och besvikenhet när beslut fattades för vilka som beviljades medlemskap och vilka som nekades.

Nya medlemsförbund, så kallade specialidrottsförbund, i Riksidrottsförbundet är Svenska Padelförbundet och Svenska Islandshästförbundet.

– Jag vill välkomna våra nya medlemmar till idrottsgemenskapen. Det är två förbund som på sina egna sätt kommer att bidra till fortsatt utveckling av idrottsrörelsen in i framtiden, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Friskis & Svettis, Svenska E-sportförbundet, E-sportförbundet SESF, Svenska förbundet för Funktionell Fitness, Svenska Jiujitsuförbundet, Svenska Bridgeförbundet och Sveriges Schackförbund (som endast sökt medlemskap i SISU Idrottsutbildarna) fick avslag på sina ansökningar.

Anledningarna till avslag är olika för ansökningarna. Bland annat handlar det om storlekskriterier och att idrotten är närbesläktad med en idrott som är organiserad i medlemsförbund.

Riksidrottsförbundet kommer nu att ha totalt 72 medlemsförbund.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *