Innebandy

Bildextra: Dramatik för SIK-herrarna

Innebandy Skillingaryds IK tappade 3–1 till 3–5 i herrfyran mot Månsarp B och det blev en dramatisk upplösning. Uppdaterat.

Numerärt underläge  [15/15]

Det strävsamma paret Jonas Ragnarsson – Fredrik Lundkvist stod för segermålet 7–6 i slutet av matchen och därmed blev det en välbehövlig trepoängare för hemmalaget. ”Ragge” steg fram precis när det behövdes men i tredje perioden var alla i SIK riktigt bra.

– Ja, alla gjorde verkligen sitt jobb då. Plus till alla i denna period, berömmer tränaren Elias Heijel.

SIK var bättre i matchens inledning utan att briljera. Månsarp överraskande med att vända ett underläge och dess ledning med 5–3 såg oroväckande ut för SIK.

4–5 kom genom Jonathan Gunnarsson som tillbaka i laget efter ett par år och Fredrik Lundkvist kvitterade. Månsarp återtog ledningen men 15-årige Arvid Albertsson kvitterade på straffslag innan avgörande 7–6 kom.

Arvid Albertsson fick helt rättvist pris som bäste spelare i SIK. Han gjorde för övrigt matchens första mål och är ett framtidslöfte som redan nu visar upp ett fint spel.

Extra beröm går även till målvakten Theo Lindbäck.

SIK har nu häng på de två lagen på kvalplats, Forserum och Beduinerna.

Närmast väntar S/W 2010 från Sävsjö-Vrigstad på onsdag. Hemma vann SIK med 8–2 men det blir nog tuffare på bortaplan.