Innebandy

SIK och VIK i gemensam juniorsatsning: ”Ambitionerna är höga”

Innebandy Under nästa säsong kommer vi få se innebandy på högsta nationell nivå. Detta när Värnamo och Skillingaryd gör gemensam sak och ställer upp med ett gemensamt lag i juniorallsvenskan för damer. – Det är häftigt om vi kan erbjuda något på hemmaplan så vi kan behålla de bästa spelarna här, säger tränaren Kim Anderson.

Bilden är ett montage. Foto: Per Bunnstad

Erik Friberg är tränare för Värnamo IK:s a-lag i division 1 och Kim Andersson för Skillingaryd IK:s dito i division 2. De båda känner varandra sedan tidigare och det var genom samtal dem emellan som idén om ett samarbete inleddes.

I ett första steg handlar det om ett gemensamt lag i juniorallsvenskan.
– Det kanske är överord, men det blir lite, lite, av en elitsatsning på hemmaplan för alla de talanger som finns. Jag har tränat Skillingaryds flicklag i många år och ur det flicklaget har det kommit jättemånga duktiga innebandyspelare. Men tre av dem har lämnat och går innebandygymnasium på andra ställen, berättar Kim Anderson och fortsätter:
– Det är häftigt om vi kan erbjuda något på hemmaplan så vi kan behålla de bästa spelarna här.

Långsiktig satsning

Tjejerna kommer till nästa säsong vara födda 2004 eller senare. Kim Anderson berättar att satsningen är långsiktig.
– På kort sikt så är det Värnamo de absolut flesta kommer ifrån, det är där vi kommer träna mest och det är där vi kommer spela. Men det är ett samarbete som båda föreningarna på sikt kommer ha glädje av, säger han och fortsätter:
– Juniorallsvenskan bjuder in till ett kvalificerat sätt att spela innebandy och det kommer bli en brygga mellan flick- junior- och senior. Det blir en lite mjukare övergång till de krav som ställs på seniornivå.

Tjejerna från Värnamo och Skillingaryd kommer i grunden tillhöra sina respektive lag på hemmaplan. Det juniorallsvenska laget kommer träna ihop en gång i veckan och spela en match. Resten av tiden tillhör de sina redan befintliga lag.

Juniorallsvenskan är den högsta nivån i Sverige och är indelad i olika geografiska divisioner. De främsta i varje division är kvalificerade för SM-slutspel. Totalt kommer det spelas 16 matcher i själva seriespelet.
– Det här kommer bli skithäftigt. Det är otroligt roligt att kunna göra detta och få vara med om detta. Ambitionerna är höga och vi vill något med daminnebandyn i regionen och detta är ett steg på vägen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *