Innebandy

Bildextra: Värnamo sprang iväg i slutet

Innebandy Värnamos herrar tog emot Hovmantorp, en match som blev väldigt jämn de första två perioderna. I sista perioden så hängde inte motståndarna med mycket längre och Värnamo vann med 8–5, (3–2, 1–3, 4–0). Uppdaterad.

[17/17]

– Det kändes som att vi kom in i det rätt. Vi spelade en rätt bra första period, rullade på tre femmor och hade kontroll på matchen. Andra perioden spelade vi riktigt dåligt och de lyckas vända matchen som gjorde att vi började hänga med huvudet och tappa energi men vi gör ett viktigt 4-5 mål i slutet på perioden, säger tränaren Henrik Rommeskog.

– I tredje tar vi över helt, går ner på två femmor och de hamnar på hälarna. Man kan säga att försäsongen har gjort sitt och man märker att motståndarna inte orkar med de sista 20 minuterna, fortsätter Rommeskog.

Målen gjordes av Emil Böckman (3), Axel Evebring, Max Ericsson (2), Rasmus Hilding och Joacim Niemi.

– Självklart hjälpte publiken till mycket under hela matchen men vi fick extra mycket energi och självförtroende när vi började vända matchen.

Vi fick energi och självförtroende, mycket folk.

Rommeskog vill även lyfta fram Emil Bäckman, Joacim Neime, Rasmus Hilding, Simon Leining och målvakten Ludvig Andersson som stack ut lite extra på plan idag.

– En fullsatt sporthall en fredag kväll i Värnamo och vinst, kan inte bli mycket bättre, avslutar Rommeskog.

Text: Linn Törnberg