Innebandy

Bildextra: Värnamo vände underläge

Innebandy Två jämna perioder ledde till att båda lagen hade gjort tre mål inför sista perioden. Sävsjö tog sedan ledningen efter sex minuter men tio minuter senare gjorde Värnamo två mål på 30 sekunder men lyckades inte försvara vinsten utan matchen slutade 5–5, (2–2,1–1, 2–2). Uppdaterad.

[17/17]

– Det känns lite kluvet. Vi hade tre poäng inom räckhåll med tanke på att vi leder och därför känns det surt att tappa sista minuten. Sett över matchen som helhet så är det väl rättvist, de leder stora delar av matchen och vi jagar mest, säger tränaren Henrik Rommeskog.

Målen gjordes av Rasmus Hilding, Gabriel Johansson (2) och Emil Bäckman (2).

– Vi har lite problem eftersom vi står på hälarna i början av matchen och hamnar i ett onödigt underläge. Det måste vi jobba lite på eftersom vi behöver lägga onödig energi på att komma ikapp, vilket vi förvisso gör bra. Sedan spelar vi väldigt bra försvarsspel och gör fyra mål på omställningar, fortsätter Rommeskog.

Han väljer att lyfta fram Martin Ingvarsson, Gabriel Johansson och två 06or, Oscar Emanuelsson och William Strandberg som sticker ut armbågarna och tar plats.

– På förhand skulle vi vinna men med tanke på hur matchen utspelar sig och att vi hämtar ett underläge men ändå tappar i slutet så är det surt men det är ändå okej med ett poäng. En relativt bra start på helgen, avslutar Rommeskog.

Text: Linn Törnberg