Innebandy

Växjö vann – HV 71 förlorade

Innebandy Vi sammanfattar dagens matcher i innebandy och ishockey

Innebandy-VM för damer har inletts i Singapore och Sverige fick som väntat inget besvär med Slovakien. Segersiffrorna skrevs till hela 20–3.
I superligan för herrar vann Växjö mot TG Umeå med 6–2 medan slutspelsjagande Jönköping föll med 2–6 i hemmamötet med Kalmarsund.

På ishockeyfronten hade både HV 71 och Växjö bortamatcher.
Färjestad hade 3–0 mot HV 71 efter elva minuter men reducerade strax vare pausvilan genom finske Oliwer Kaski. Amerikanen Nick Shore reducerade tidigt i period två men strax efter kom 4–2. HV reducerade tidigt i tredjeperioden genom Isac Brännström.
Efter 15.55 av slutperioden kom 5–3 till laget från Karlstad och därmed var HV 71 ett slaget lag, som man ofta är på bortais. Det blev även 63 i tom kasse efter 19.37

Växjö inledde också med mål genom en finländsk spelare, Kalle Kossila. Målet kom i slutet av andra perioden mot hemmalaget Luleå. 2–0 till Växjö kom i tom kasse med elva sekunder kvar att spela. Det var a Kalle Kossila som var målskytt även denna gång.