Innebandy

VIK föll med uddamålet

Innebandy Värnamo IK harrar kammade noll i seriepremiären på bortaplan mot blekingelaget Märserums IK. En onödig förlust med 6–7 (1–2, 4–3, 1–2) i en match där VIK inte hade marginalerna med sig.

– Dom hade turen med sig vid några av målen. Däremot studsade det inte vår väg alls, säger Markus Löppönen, VIK-tränare.

Därmed kan förlusten betraktas som något onödig. VIK var inte sämre än sina motståndare. I mittenperioden gjorde VIK ett ryck med tre mål inom loppet av en minut och skaffade sig ledning med 5–3. Men hemmalaget kunde kvittera innan sista pausvilan.

VIK gjorde 6–5 men på fem minuter i slutperiodens andra hälft kunde Märserum vända upp till seger med 7–6. Segermålet kom knappa tre minuter kvar.

VIK-målen gjordes av Wilhelm Dahl två samt ett vardera av Simon Lejning, Andreas Thelander, Maumer Aganbegovic och Jimmy Kihlberg.

Överbetyg blir det inte till någon spelare. Konstateras kan dock att laget juniorer som var med tog för sig bra.

Nu är det laddning till hemmapremiären nästkommande lördag som gäller.