Robin Uhr  [19/21]

Inte fullsatt  [20/21]

Marcus Pettersson  [21/21]

Oliver Wallqvist svarade för två mål.

Värnamo GIK var numret större än Gislaved SK och vann med 6–1 efter periodsiffrorna 1–0, 3–0, 2–1. VGIK har på senare år varit klart bättre än tidigare ”storebror” i väster.

Oliver Wallqvist var en av de stora anförarna då han var inblandad i fyra av målen, två mål och två framspelningar. Nyförvärvet från HC Dalen är ett fint tillskott liksom övriga nyförvärv.

I slutet hettade det till ordentligt när Anton Sandqvist i VGIK och Rasmus Ljung i GSK kom i slagsmål. De fick vardera 5+20 minuter – matchstraff.

VGIK-tränaren Anders Karlsson var hyfsat nöjd efter 60 minuters spel.
– Men inte med förstaperioden, noterar han.

Det verkade vara nervöst från båda lagen. Derby är derby även om det inte är fredagsmatch,

– Slarvigt passningsspel i början, säger Anders Karlsson.

I andra perioden fick VGIK fart på spelet:
– Vi ägde mycket puck och fick utdelning på våra chanser, säger han lite gladare.

Den så kallade Dalenformationen var verkligen på alerten och på kontot blev det fem mål. Det är några verkligt lyckade nyförvärv. Mattias Claar är kvar sedan tidigare och de nya är Anton Netterberg, Oliver Wallqvist, Robin Uhr och Markus Pettersson.

Även de andra formationerna gjorde bra ifrån sig men hade det tuffare med målskyttet. Joakim Rosén, Henning Grans och Markus Albert var en trio som stack ut.

Längst bak hade VGIK Alexander Johansson som är ett verkligt utropstecken. Det måste känns tryggt att ha en sådan burväktare.

– Jag var skitsur efter förlusten i Olofström men i dag är det bättre, säger Anders Karlsson som närmast ser fram mot match tre i serien: Nässjö borta på söndag.

Text: Per Bunnstad – Foto: Jim Carlsson