Ishockey

Alltrean väntar – detta händer nu

Ishockey Värnamo GIK och Skillingaryds IS har stått för en bra hockeyhöst och efter söndagens avslutande grundserieomgång tar spel i alltrean vid. Det kan det nu vara läge att reda ut hur fortsättningen ser ut för de båda gängen.

Division 3 södra består av fem stycken grundserier. Efter söndagens avslutande omgång kommer dessa delas upp i två alltreor respektive tre stycken fortsättningsserier. Från vårat bevakningsområde står det redan klart att Rydaholm kommer spela fortsättningsserien och att Värnamo samt Skillingaryd kommer spela i alltrean.

De tre främsta lagen från varje grundserie samt den bästa fyran kommer bilda de två alltreorna. Totalt 16 lag. Serierna kommer delas in geografiskt.

Lag som hittills är klara för alltrean

Stenungsund HF
LN 70
Lions HC Strömstad
Tibro IK
Skärblacka IF
Göteborgs IK
Partille HK
Hovås HC
Värnamo GIK
Åseda IF
Skillingaryds IS
Glimma HK
*Sörhaga/Alingsås HK

*Om matematikkunskaperna inte sviker undertecknad så står det redan klart att Sörhaga/Alingsås är helt klara för spel i alltrean då inget annat lag har möjligheten matematiskt att kliva förbi.

Tre lag ska alltså tillkomma och utan att gå händelserna i förväg så är känslan att Värnamo, Åseda och Skillingaryd kommer få fortsätta tampas med varandra tillsammans med de lag som kommer söderifrån. Glimma är det enda laget som är helt klart, sedan kommer även två lag av trion Helsingborg, Olofström och Osby att tillkomma.

Hur sedan tävlingskommittén i Region Syd kommer tillsätta de övriga två platserna står skrivet i stjärnorna men högst troligt så handlar det om de lag som inte kommer få plats i den andra alltrean. Att dessa två lag blir Skärblacka och Tibro är väl månne ingen högoddsare.

Rydaholm har fortsatt chansen

Alltreorna drar igång den 11 december och sedan ska man avverka 14 omgångar fram till den 26 februari. Lag 1-4 från respektive serie är kvalificerade för spel i kvalserien mot division 2. Lag 5-6 kommer spela utslagsmatcher för att kvalificera sig till kvalserien.

För Rydaholms del finns det en möjlighet att krångla sig vidare i kvalet. Men då måste de antingen vinna sin fortsättningsserie eller bli bästa tvåa.

Kvalserierna till division 2 kommer bestå av fyra serier med fyra lag i vardera. Tolv av lagen kommer vaskas fram från division 3 och fyra lag från division 2.

Totalt ska sex matcher i kvalserien avverkas och endast segraren är kvalificerade för spel i division 2 säsongen 23/24. Brasklappen här är att det kan bli fler eller färre lag som tar klivet upp beroende på vilka klubbar som åker ur division 1 ner till tvåan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *