Ishockey

Bildextra: SIS förlorade mot VGIK

Ishockey Skillingaryds IS tog ledningen mot Värnamo GIK med mål redan efter sex sekunder men sedan bjöd VGIK på fyra raka mål 11.15 in i matchen. SIS reducerar sedan några gånger om men lyckas inte vända matchen. Slutresultatet blev till sist 5–7 (2–5, 3–1, 0–1).

Säsongens sista match  [1/14]

VGIK redo  [2/14]

Lugnt hos VGIK  [3/14]

SIS rivstartade med mål efter sex sekunder  [4/14]

SIS första bjudning: 1–1  [5/14]

SIS i läge för 2–1  [6/14]

SIS andra bjudning: 1–2  [7/14]

Stillastående SIS-försvar  [8/14]

SIS i farlig chans  [9/14]

SIS tredje bjudning: 1–3  [10/14]

Inte kul för SIS-målvakten att bli lämnad närmast ensam  [11/14]

SIS fjärde bjudning: 1–4  [12/14]

Glada bortaspelare  [13/14]

VGIK tog greppet  [14/14]

Säsongens sista match bjöd på målkalas. Redan efter sex sekunder så gör SIS mål mot VGIK. VGIK lyckas sedan kvittera kort därpå och sedan även ta ledningen. Första perioden var väldigt händelserik där VGIK går ut med en 5–2-edning inför andra perioden.

VGIK utökar sin ledning till 6-2 innan SIS väcks till liv lite grann. SIS går sedan och gör tre mål framåt vilket gör att det står 5–6 inför tredje perioden och matchen lever.

I tredje perioden lyckas inte SIS göra fler mål utan det blir i stället VGIK som gör matchens sista mål i tom kasse med 36 sekunder kvar av matchen och därmed skrivs slutresultatet till 5–7 , seger för VGIK.

Tränarkommentarer:

– Första perioden är väl okej, men i andra och tredje så vill vi nog mest att matchen och säsongen ska ta slut känns det som, säger Värnamo tränaren Alexander Ericsson som även han känner att det är skönt att säsongen nu är över.

– Man märkte att det var två lag på isen idag som inte hade något att spela för. Vi är inte nöjda med att det blev förlust i matchen men om man sammanfattar säsongen så är det klart godkänt och jag är stolt över grabbarna. Jag tror inte att SIS tagit sig till ett kval sedan 2014, sedan räcker vi inte riktigt till i kvalet men trots det är det en klart godkänd säsong, säger Skillingaryds tränaren Stefan Rosén.

Målskyttar:

Skillingaryd: Martin Nilsen, Nils Gunnarsson 2, Isak Mattson, Isak Jönsson

Värnamo: Alexander Sandin, Lukas Sjöblom 3, Albin Blomberg, Lukas Johansson, Anton Wester

Därmed är säsongen slut för både SIS och VGIK. För tillfället vet man inte hur det blir inför nästa säsong då man kommer att ändra om i seriesystemet. Klart är dock att båda lagen för spela i division tre.

 

Text: Adrian Paukovic
Foto: Per Bunnstad

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *