Ishockey

Bildextra: SIS gav VGIK första förlusten

Ishockey Skillingaryds IS bortavann över Värnamo GIK med 4–3 (2–0, 1–0, 1–3) och gav därmed hemmalaget säsongens första serieförlust. Senaste matchen VGIK - SIS emellan var den 3 april. Då vann VGIK med 8–1 i kvalspelet till division 2.

Text: Per Bunnstad

Efter halva serien toppar VGIK med 18 poäng, en före tvåan SIS, fyra före trean Åseda och sju före fyran Lenhovda. De två sistnämnda lagen har bara spelat sex matcher vardera.

– Tåkigt att förlora, säger hemmatränaren Alexander Eriksson.
Lite extra smärtsamt är det i en derbymatch.
– Vi möter ett lag som vill vinna mer än oss och vi gjorde två bottenperioder. Jag är besviken både på mig själv och laget, säger tränaren som dock ger plus för slutperioden.

– Vi är inte tillräckligt heta. Vi skapade i varje matchen mängder med målchanser men måste lära oss att omsätta dem i mål. Det räcker inte med en bra period mot ett lag som Skillingaryd.

SIS-tränaren Stefan Rosén var avsevärt muntrare:
– Vi jobbade heroiskt i slutperioden och jag tycker att vi vann rättvist. Vi hade ju också Lukas Ekedahl i målet som var strålande och Martin Nilsen som var inblandad i tre av våra fyra mål.

Han ger klart godkänt även till övriga i laget

– Segern var inte riktigt i fara, avrundar Stefan Rosén.

SIS har ett bra utgångsläge att nå alltrean.

Målens tillkomst
7.08 in på matchen gjorde Martin Nielsen sitt tolfte mål och därmed hade SIS tagit ledningen. Det blev passningspoäng till Theodor Curmark och Pontus Nyqvist.Martin Nielsen var tillsammans med Pontus Larsson delaktig i 2–0. Det var Erik Carlsson som gjorde säsongens sjätte mål. Skotten i första perioden var 10–10.

57 sekunder in i mittperioden kom 3–0. SIS spelade fem mot fyra och Martin Nilsen svarade för målet.
Theodor Curmark och Filip Rosèn spelade fram.

VGIK fick i tedjeperioden ett gyllene tillfälle till reducering i spel fem mot tre. då blev det inget mål men väl reducering till 1–3 10.28 in på perioden. Alexandre Vigor gjorde mål och passningspoäng delades ut till Martin Mörck och Anton Sandqvist. Alexandre Vigor reducerade på nytt efter 15.37 och denna gång framspelad av William Godbout och Victor Spjut.

I stället för kvittering gjorde Filip Rosén 4–2 16.21 in på perioden och Theodor Curmark och Ted Persson spelade fram.

VGIK tog ut målvakten med 62 sekunder kvar att spela och med tre sekunder kvart spela fastställde hemmaspelaren Nils Svensson slutresultatet till 3–4, men SIS höll undan till seger med 4–3. VGIK vann skotten med 42–22 (10–10, 14–7, 18–5). VGIK hade tre utvisningar, SIS dubbelt upp.

På söndag spelar VGIK borta mot Åseda medan SIS har bortamatch mot Valdemarsvik.