Ishockey

Bildextra: SIS-seger i premiären

Ishockey Skillingaryds IS besegrade Skara med 3–1 i seriepremiären av ishockeytrean. Uppdaterat.

[12/12]

SIS hade tre numerära underlägen i förstaperioden och Skara var närmast mål som att man vann skotten med 14–7.
– I spel fem mot fem var i bättre i kväll, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.
Han fick se Rasmus Klint göra 1–0 4.34 in på mellanperioden med Pontus Larsson och Isak Matsson som framspelare. Fem minuter senare stod det 1–1 på resultattavlan. Sista delen av perioden gick klart i hemmafavör. Efter 15.00 kom 2–1 genom William Beimer som målskytt och med Alexander Pettersson som framspelare.

Psykologiskt kom 3–1 sex sekunder före pausvilan. Rasmus Klint spelade fram till målskytten Alexander Palm. Skotten var 10-11 oh sedan i slutperioden 8–14. Totalt vann Skara skotten med 39–25 men SIS-målvakten Emil Karlsson var lysande.

–Alla gav järnet i dag fat jag var annars lite orolig när vi spelat så bra på försäsongen att det skulle komma en reaktion nu, säger Setfan Rosén.

Killarna lyckades bra i framför allt försvarsspelet. SIS har nu också fått en ungdomlig hejarklack:
– Ja, väldigt skojigt och viktigt med stämning på Movalla.

I dag var det minst 250 personer på plats.