Ishockey

Bildextra. SIS starkast i derbyt

Ishockey Det var länge jämnt i derbyt Skillingaryds IS - Rydaholms SK men i tredje perioden rusade hemmalaget ifrån till en klar seger.

[25/25]

SIS vann till slut med 5–2 (2–0, 0–1, 3–1).

SIS var bättre i den första perioden och 2–0 speglade väl händelserna. Det var bra tempo och SIS lät aldrig RSK få igång mycket till spel. Gästerna hade dock en del hyfsade kontringar men William Henriksson i SIS-målet var säker:
– Kul, fin insats, hans första match i serien, berömmer SIS-tränaren Robert Johansson.

I mittperioden tappade SIS nästan allt och RSK tilläts att komma in i matchen.

Inför matchen sista 20 minuter kändes det som att RSK skulle ha en chans till kvittering men SIS inledde starkt och när 3–1 kom hade RSK ingen ork kvar. Gästerna hade en tunn besättning som inte gjorde det lättare precis.

– I den perioden kunde vi spela ut ordentligt. Tyvärr är det svajigt i vissa perioder, säger SIS-tränaren.

Extra plus i hemmalaget till målvakten, Max Bergström samt kedjan med Max Bergström, Oscar Ivansson, Kevin Davidsson och Pontus Larsson.

• Nöjd  RSK-tränare
RSK-tränaren Daniel Jonasson Gahnström var trots förlusten mycket nöjd med insatsen.
– En liten dipp i början på tredje, annars riktigt bra. Alla ska ha heder av insatsen, säger han och menar att det egentligen inte var någon större skillnad lagen emellan.
Lite tungt var det för att man saknade flera spelare på grund av sjukdomar och skador.
Lite extra plus till Hugo Leijon, Felipe Andersson och målvakten Robin Eklöf.

Rydaholm har ny match i morgon när man tar emot Valdemarsvik och SIS hemmamötet på söndag Virserum.