Ishockey

Bröderna från Värnamo i avgörande kvalmatch

Ishockey Att Mjölby och Alvesta ikväll möts i en direkt avgörande kvalmatch är väl inget som normalt skulle uppmärksammas på våra breddgrader. Men i Alvesta spela Värnamobördiga Andreas och Adam Zöllner. – Känns absolut som detta är karriärens största match, berättar Andreas Zöllner.

Andreas Zöllner i VGIK-dressen 2019. Foto: Jim Carlsson

Andreas Zöllner tvekar inte när han får frågan om det är karriärens största match han kommer spela i Mjölby under fredagskvällen.
– Det får man ändå säga att det är. Vi spelade viktiga slutspelsmatcher på college också och jag var med när Dalen gick upp i division 1. I Dalenfallet hade jag väl inte samma roll som jag har nu i Alvesta, så nu känns det absolut som att detta är karriärens största match.

Tog upp Dalen

Andreas Zöllner har Värnamo GIK som moderklubb, men spelade för Dalen under sina två sista juniorår. Ett lag som han var med att ta upp till ettan 2014. Efter det blev det närmare fem säsonger i Nordamerika, varav tre och en halv spenderades på New England College som är beläget nordväst om Boston i östra USA.

Efter en och en halv säsong i moderklubben VGIK är det Alvesta som gällt de tre senaste säsongerna. Där har han sällskap av brodern Adam och tidigare även yngste brodern Johan.

Förutsättningarna inför kvällens match är enkla. Vinner Alvesta på ordinarie tid eller i förlängning/straffar så spelar de i division 1 nästa säsong. Samma scenario gäller för Mjölby.

Nackdel kan bli fördel

Andreas Zöllner menar att han anser att det i grunden är en nackdel att spela på bortaplan, men i en sån här match kan det vändas till en fördel.
– Börjar vi bra där borta och de känner att det inte riktigt går som de vill så kan det nog bli lite fördel för oss när de har pressen av att spela hemma. Det kommer vara slutsålt och fullt med folk som kräver resultat efter den satsningen de gjort. Så börjar det svaja hos dem så kan det absolut vara en fördel för oss.

Under säsongen har lagen mötts tre gånger och Mjölby har plockat hem samtliga segrar. Men Andreas Zöllner berättar att han tycker Alvesta tog stora kliv framåt i det senaste mötet som ägde rum tidigare i kvalserien.
– Sista matchen dubblade vi skotten mot dem och tittar man över 60 minuter så var vi utan tvekan det bättre laget.

Alvesta är ett lag som jobbar hårt med en bra målvakt, en bra backsida och överlag fyra jämna femmor. Zöllner beskriver det som att man maler ner motståndarna.
– Vi spelar väldigt likt allihopa och spelar med mycket folk fram till slutminuterna. Så vi har märkt att det kan vara jämnt i matchernas första del, men sedan tröttar vi ut motståndarna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *