Ishockey

Bildextra: Carlsson passerade 100 poäng i SIS-tröjan

Ishockey Skillingaryd har öst in mål. 13 mål de två senaste matcherna. Målkavalkaden fortsatte mot Åstorp och forwarden Erik Carlsson sprängde 100 poängsvallen med råge.

Nils Gunnarsson kvitterar till 1–1  [1/12]

Mål för SIS  [2/12]

Målglädje  [3/12]

Nytt mål  [4/12]

SIS ökar på ledningen  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

SIS-chans...  [8/12]

...men pladask...  [9/12]

...och ignet SIS-mål  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

– Han stod på 99 poäng inför matchen och gör en strålande insats, säger Stefan Rosén.

Skillingaryd har endast två förlust i hockeytreans fortsättningsserie. Och formtrenden är fortsatt uppåt gående. De två senaste matcherna har laget öst in mål – 13 stycken.

I dagens match, hemma mot Åstorp, blev det på nytt en storseger, 8–2 (1–1, 5–1, 2–0).
– Vi spelade riktigt bra i dag. En otrolig laginsats av samtliga spelare, säger Stefan Rosén.

En som hade extra kul på isen var forwarden Erik Carlsson. Inför matchen hade hade gjort 99 poäng i Skillingarydströjan. Och hans 100 poäng gjordes i mittperioden. När han tillsammans med Isak Mattsson serverade Filip Rosén till 3–1. Innan dess hade Tedh Persson och Nils Gunnarsson nätat för Skillingaryd.
– Han gör det fantastiskt bra och att han skulle sätta denna milstolpen i dag var jag helt säker på, säger Stefan Rosén.

Det var dock inte över för hans poängskörd. För när periodvilan till tredje perioden var ett faktum stod det 6–1 på matchtavlan och Carlsson hade gjort två assist till samt skrivit in sig i målprotokollet.

Även om de sista fem minuterna av matchen urartade, tre stycken 20 minuters utvisningar samt tre fem minuters utvisningar för slagsmål, var hemmalagets seger aldrig hotad.
– Vi tar med oss målskytte och att vi jobbar för varann, avslutar Rosén.

Noterbart var att Filip Rosén blev tremålskytt samt passade fram till 5–1-målet. Pontus Larsson och Isak Mattsson blev också målskyttar.

Seriesegraren får kvalspela till division två. SIS leder och har med fem matcher kvar fem poäng till godo på tvåan Lenhovda och tio till trean Diö. Diö har dock tre matcher mindre spelade. Nästa match för SIS är mot just Diö och det är på hemmaisen.

Text: Kenneth Andersson
Foto: Per Bunnstad

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *