Ishockey

Efter matchkaoset – säsongen förlängs

Ishockey En våg av uppskjutna matcher sköljer över idrotten. För våra lokala lag innebär det nu att säsongen förlängs med två veckor. – Det finns givetvis begränsningar för hur länge vi kan hålla på, säger Peter Johansson som är ordförande i Smålands ishockeyförbunds tävlingskommitté.

Skillingaryd mot Rydaholm tidigare under säsongen.

Enligt grundplanen skulle seriespelet för Värnamo GIK, Rydaholm och Skillingaryd avslutats den 27 februari. Men då den fjärde vågen av Coronapandemin gjort att mängder av matcher flyttats framåt så kommer nu serierna avslutas den 13 mars istället.

Men även det datumet kan flyttas säger Peter Johansson som är ordförande i Smålands ishockeyförbunds tävlingskommitté.
– Vår förhoppning är att det inte blir så många mer inställda matcher nu. Men i dagsläget är det det datumet som gäller för de sista omgångarna.

Om jag förstår dig rätt så kan det alltså bli så att säsongen förlängs ytterligare om det blir många fler flyttade matcher?
– Nja, nu kan inte vi bara förlänga i hockeytvåan och hockeytrean. I alla serier där det är kvalserier uppåt med lag från lägre serier så måste ju alla serier vara med. I detta fallet så rör det hockeyettan, hockeytvåan och hockeytrean som hänger ihop. Så en förutsättning för att kunna skjuta på det är att alla, eller framförallt hockeyettan som serie, är med på detta. Då kan vi följa med efter.

Tror du personligen att det kommer räcka med de här två veckorna?
– Det vågar jag inte yttra mig om. Jag hoppas ju att det ska göra det. Men skulle det inte göra det så får vi väl titta på det sen. Sen finns det begränsningar givetvis på hur länge vi kan hålla på.

Vad är den yttersta gränsen för hur länge man kan spela, finns det något datum?
– Det har vi inte sagt något. Men det finns ju kriterier som ska uppfyllas om när det går och inte går att skjuta längre. Vi måste ju ha isytor att spela på, ju lägre ner i seriesystemet man kommer, desto tidigare kanske man stänger av.

Just det sistnämnda som Peter Johansson nämner inträffade faktiskt ifjol i hockeyettan. Där förlängdes säsongen och Hudiksvall, som gick långt i det allsvenska kvalet, drabbades då kommunen helt sonika stängde av isaggregatet i deras hemmaarena. Hudiksvall fick dock spela i en ishall några mil ifrån.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *