Ishockey

Eriksson: ”Vi vill fortsätta att retas”

Ishockey Trots att man är nykomlingar i division 2 den här säsongen så lyckades Värnamo GIK ta sig till alltvåan. Tränaren Alexander Eriksson hyllar kollektivet för insatsen. – Har man bra målvakter och en stark grupp så har man chansen att vinna varje kväll.

Alexander Eriksson. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

För två säsonger sedan så var det mer eller mindre becksvart kring VGIK som chockartat trillade ur division 2. Nu när man är tillbaka så menar tränaren Alexander Eriksson att året i trean inte bara var av ondo.
– Jag tror att det var bra för oss att göra en nystart i division 3. Vi hittade så många positiva bitar förra säsongen som vi byggt vidare på nu i år. Vi hittade tillbaka till vår identitet och vi visste att vi skulle spinna vidare på det, men man visste inte riktigt hur långt det skulle bära.

Hyllar kollektivet

Svaret är att det bra hela vägen till en tredjeplats i grundserien och han hyllar den starka gruppen för den insatsen. Men en spelare har stuckit ut lite extra. Alfred Andersson.
– ”Affe” spelar sin bästa hockey just nu och jag har aldrig sett honom åka så mycket skridskor och tacklas så mycket som han gör. Han är som en helt ny spelare.

Vilka blir era nyckelspelare i alltvåan?
– Någonstans börjar allt bakifrån och vi har två ruggigt starka målvakter som har spelat bra för oss så här långt. Det vill till att båda dem fortsätter spelar bra, en bra målvakt ger laget chansen att vinna varje dag, säger Alexander Eriksson och fortsätter:
– Det kommer vara tuffa och tajta matcher och då vill det till att ”Affe” fortsätter att producera poäng, att Markus Pettersson fortsätter göra mål. Men det viktigaste för oss alla dagar är kollektivet. Att alla fortsätter köpa sin roll och bidra och gör det som förväntas av just dem som spelare.

Grästorp tillsammans med Bäcken får gälla som favoriter i serien menar Alexander Eriksson.

Hur ser er målsättning ut?
– Alltvåan är en ruskigt bra serie med många bra lag. Vi har satt en gemensam intern målsättning och den ska vi kanske hålla för oss själva. Men vi vill fortsätta vara med och retas lite. Vi kommer inte vara nöjda för att vi tagit oss till alltvåan. Vi är där för att tävla.

Premiären av alltvåan för VGIK:s del går av stapeln på söndag när Lidköping kommer på besök.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *