Ishockey

Expertens dom på de lokala hockeylagen: ”Kanske kan bli seriens poängkung”

Ishockey Högsommarvärmen har återigen kopplat ett grepp om oss och den enda isen man kanske vill fundera på just nu är den som läggs i drinkarna. Men det är inte långt kvar tills våra lokala hockeylag ska gå is igen och hockeyjournalisten Alexander Jepsen ger oss en analys av läget just nu i trupperna. – Det borde vara Åseda och Värnamo som ska göra upp om seriesegern.

Alexander Jepsen ger sin analys av de lokala hockeylagen. Foto: Smålandsposten, Per Bunnstad, arkivbild och Pixabay.

Samtliga tre hockeyklubbar i Sportens bevakningsområde håller kommande säsong till i division 3, den lägsta nivån i seriesystemet. Men kanske ändå att det kan få upp hettan en aning då Rydaholm, Värnamo och Skillingaryd alla kommer tillhöra samma serie nästa säsong.

Alexander Jepsen är hockeyjournalist på sajten Min hockey och utöver att han bevakar Växjö så har han även järnkoll på ishockeyn på lägre nivå i södra Sverige. Bland annat driver han Hockeytvåanpodden tillsammans med Växjöbacken Joel Persson.

Sporten ringde upp Alexander Jepsen för att höra hans analys av läget hos våra tre lokala gäng. Vi ställde den oerhört öppna frågan: Hur ser det ut inför nästa säsong?

Rydaholm

Alexander Jepsen:
– Rydaholm har gjort klart med ganska många spelare, det mesta har varit förlängningar, men även ett par värvningar. Grejen där, och det låter kanske lite elakt att säga, men på något sätt så blir det mycket de här spelarna som blir över som hamnar i Rydaholm många gånger.

Ett av nyförvärven heter Linus Vingren som för några år sedan i par med den blivande AIK-spelaren Zion Nybeck tog Alvestas U 16-lag till SM-slutspel. Samma säsong gjorde han 14 poäng på åtta matcher för Småland i TV-pucken och värvades till Växjös organisation. Vingren har tyvärr varit hårt skadedrabbad sedan dess.
– Han är en jätteintressant forward som jag tror hade kunnat göra det bra i Alvesta förra året, men han var skadad egentligen hela tiden, säger Alexander Jepsen och fortsätter:
– Det har ju hämmat hans utveckling och gör att han får ta ett omtag i Rydaholm. Får han vara hel så är det kanske seriens poängkung. Nu kanske jag tar i lite, men en av dem i alla fall som gör flest poäng.

Han räknar upp några fler spelare i Rydaholm för att sedan summera.
– Det finns ju ändå lite kvalitet i laget, men jag tror inte att de kommer utmana i den absoluta toppen.

Värnamo

VGIK åkte ur division två förra säsongen och var en stor besvikelse. Målet är att omgående ta sig tillbaka till tvåan och man har lyckats förlänga med många från fjolårets trupp.
– Victor Koppelo blir kanske den viktigaste de har fått ha kvar som jag ser det. Men även Martin Mörck som är en bra spelare på division 3-nivå och jag gillade honom när han var i Alvesta.

Alexander Jepsen säger att det just nu kanske är lite svårt att sia om hur det kommer gå för Värnamo då det fortfarande ska tillsättas en hel del platser i truppen innan bygget är klart. I skrivandets stund har man 14 spelare klara inför nästa säsong.
– Det beror lite på vad som kommer in för Värnamo, det är ju rätt långt kvar till full trupp. Men deras ambition bör ju vara att vara ett topplag givetvis och det borde de kunna bli. Men om de går upp eller inte, det är svårt att säga när det är en ihålig trupp.

Skillingaryd

SIS skrällde ifjol när de tog sig hela vägen till kvalserien. Mycket beroende på forwarden Nils Gunnarsson som var en av de som ledde laget.
– Jag är förvånad över att inget hockeytvåanlag klippte honom efter den här säsongen, säger Alexander Jepsen och fortsätter:
– Skillingaryd är lite luriga, de skulle kunna gå in under ”Dark horse-stämpeln” (Överraskningslag, reds anm) om det funkar. Jag gillar Lukas Ekedahl, målvakten. Jag kommer ihåg när han stod i Nässjö för några säsonger sedan, det är också en sån spelare som det är lite förvånande att han inte är i division 2.

Varnar för Åseda

Men det finns ett annat lag i serien som han vill varna för: Åseda.
– Just nu ser de bäst ut. De har ett bra lag. Det borde vara Åseda och Värnamo som ska göra upp om seriesegern.

Åseda har bland annat fått in forwarden David Chronvall som spelade tre matcher för VGIK ifjol.
Chronvall tror jag mycket på i Åseda. Alexander Berglund är kvar. Max Lyrén, backen, är jättebra. Han har testat i Nybro och det är också jättekonstigt att han är i trean, han är alldeles för bra för den serien.
– Sedan hänger mycket på om Simon Dahl spelar, han kommer göra sina poäng.

Nämnde Simon Dahl gjorde den senaste säsongen 110 poäng på 32 matcher för Åseda. En hisnande siffra och adderar man det faktum att han på 136 matcher totalt i division 3 gjort 136 mål och över 400 poäng så blir det smått osannolikt.

Stannar Dahl kvar i Åseda får backarna i våra lokala lag sannerligen något att bita i till vintern.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *