Ishockey

Förlust för Rydaholm i säsongens andra match

Ishockey Det blev förlust borta mot Lenhovda för Rydaholm i säsongens andra match. Slutresultatet skrevs till 5 - 3 (3-1, 0-1, 2-1). Rydaholms assisterande tränare Daniel Jonasson menar att Lenhovda vann på sin effektivitet.

Lenhovda tog ledningen med 1-0 efter drygt tre minuter. Målet i powerplay. Men bara sekunder senare kunde Johannes Lindahl kvittera för Rydaholm. Glädjen blev dock kortvarig och hemmalaget kunde gå till pausvila med en 3-1-ledning.
– En halvdan förstaperiod som följdes av en riktigt bra andraperiod och sen kom det en halvdan tredjeperiod igen, summerar Rydaholms assisterande tränare Daniel Jonasson det hela.

För Rydaholm skulle komma tillbaka. Albin Byrskog skapade kontakt med sitt 3-2-mål ett par minuter före den andra periodvisslan. Men i den tredje perioden kunde Lenhovda återigen dra ifrån målmässigt. Adam Eriksson kunde efter 14 minuter av den tredje perioden reducera till 5-3, men närmare än så kom inte Rydaholm.

Inför säsongen så pekade Daniel Jonasson ut Lenhovda som ett av topplagen. Men när han får summera kvällens match så  menar han att Rydaholm gott och väl höll samma nivå som sitt motstånd.
– Tittar man på dem idag så tycker jag inte att de är spelmässigt bättre än oss. De gör mål på sina chanser som de får, där vi går bort oss lite. Vi hade lite svårt att göra mål, speciellt i andra perioden där vi hade fyra frilägen.

Daniel Jonasson lyfter fram målvakten William Pintea samt utespelarna Andreas Johansson och Johannes Lindahl i kvällens match.

På två matcher har Rydaholm nu tagit två av sex möjliga poäng. Men Daniel Jonasson ser med tillförsikt framåt.
– Vi har ett ungt lag som spelar sin första seniorsäsong. Tids nog tror jag detta kan bli riktigt bra. Det är bara att fortsätta att lägga ner jobbet, någongång måste det lossna även för oss. 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *