Ishockey

Hon gör sig redo för sin tredje TV-puck: ”Revansch”

Ishockey Till helgen avgörs flickornas kvalspel till TV-pucken. För tredje året i rad är Bredarydstjejen Allyssa Dapadap uttagen till den småländska truppen.

Allyssa Dapadap. Foto: Privat

Rydaholm står som moderklubb för Allyssa Dapadap. Till viss del en sanning då det var där hon började med ishockeyn. Men rätt snabbt bytte hon till Värnamo GIK och det är där hon spenderat merparten av sin hittills unga karriär.
– De lade ner lika mycket tid på mig som de gjorde med killarna och de hade samma mål med mig som med killarna.

Men till kommande säsong blir det spel med Trojas a-lag som huserar i andraligan.
– Jag spelade i Karlskrona förra året och spelade för Linnea Engstrand. Hon är ju också min tränare i Småland. De ville att jag skulle spela för Troja för de tycker det laget skulle passa mig, berättar Allyssa Dapadap om hur det gick till när hon hamnade i Ljungby.

Hur har starten i Troja varit för dig?
– Det har gått riktigt bra, jag växer in i laget och tycker jag har en bra plats.

Hur ser målen för dig ut framöver om vi tittar bortom TV-pucken?
– Först och främst så vill jag göra ett bra hockeyår i Troja. Trivs jag bra i Troja så kommer jag söka till deras hockeygymnasium. Men det stora målet är Luleås hockeygymnasium.

För den oinvigde så kan det säkerligen tyckas märkligt att drömmen är att bo norr om polcirkeln. Men så konstigt är det inte. Luleå har under flera år gått i bräschen inom damhockeyn och utöver bra sportsliga resultat för deras a-lag så ger de även tjejer bra förutsättningar att lyckas inom sporten de älskar.
– Det är en bra bit att åka. Men det är bra däruppe, säger hon och skrattar.

Snackas det bland er unga tjejer att Luleå är ett föredöme och att det är dit man vill?
– Ja. Många säger att det är bra skola som är anpassad efter hockeyn och det är bra hockeymässigt också. De får allting att balanseras väldigt bra.

15-åringen ska alltså göra sin tredje TV-pucksturnering med start till helgen. Första året blev det seger, ifjol en silvermedalj.
– Jag är riktigt taggad. I år är det vi 08:or som ska leda laget till bucklan. Jag har fått röra den en gång och jag har planer att göra det igen. Vi snubblade på mållinjen förra året och jag är väldigt sugen på revansch.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *