Ishockey

HV 71 värvar en back

Ishockey HV 71 har gjort klart med ytterligare nyförvärv. Det är backen Daniel Bertov som återvänder till sin moderklubb efter nästan tio år i andra föreningar.

Daniel Bertov. Pressbild

Daniel Bertov kommer närmast från två års spel i Rögle BK och när möjligheten att återvända till moderklubben dök upp var beslutet inte svårt.

Daniel är uppvuxen i Huskvarna och spelade i föreningen upp till J 18 innan första flytten gick till Ljungby för spel i Troja. Sedan har Daniel Bertov spelat i ytterligare sex klubbar och gått från division ett till Hockeyalsvenska och nu senast SHL.

– Vi har sett en fin utveckling på Daniel de senaste åren. Han är en skridskoskicklig back med både defensiva och offensiva uppsidor. Han har gått den långa vägen till SHL, vilket vittnar om vilken målmedvetenhet och envishet Daniel besitter. Jättekul att Daniel är tillbaka i HV-tröjan igen, säger Johan Hult, sportchef i HV 71.

Daniel Bertov kommer att spela med nummer 3 och kontraktet är skrivet på två år.

FAKTA / BERTOV
Född: 920923, Jönköping
Moderklubb: HV 71
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 182 cm / 85 kg

Tidigare klubbar: HV 71, IF Troja-Ljungby, Färjestad BK, Nittorps IK, Olofströms IK, Mariestad BoIS, Leksands IF, Rögle BK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *