Ishockey

HV 71 värvar från Djurgården

Ishockey HV 71 fortsätter att fylla på sin backsida inför återkomsten till SHL. Idag blev Djurgårdens Rasmus Bengtsson klar.

Eric Martinsson i går. Under fredagen fortsatte HV 71 på spåret att värva backar och det andra nyförvärvet inför nästa säsong är Rasmus Bengtsson från Djurgården.
– Det ska bli väldigt roligt att komma till Jönköping och HV 71 som är klubb med ett härligt drag kring sig. Jag fick en bra känsla direkt när H V71 hörde av sig och det var aldrig något att tveka på. På isen vill jag vara en back som fördelar pucken på ett bra sätt och driva spelet mot målet i den offensiva zonen, säger Rasmus Bengtsson i ett pressmeddelande.

För ett år sedan utsågs Rasmus Bengtsson till allsvenskans bäste back. Då spelade han i Tingsryd. Nu är han alltså klar för HV 71 på ett tre år långt kontrakt.
– Rasmus har haft en otroligt fin utveckling de senaste åren och har höga kvaliteter både i offensiven och defensiven. Han har en härlig pondus i sitt spel och leder genom sitt sätt att vara på isen, säger HV 71:s sportchef Kent Norberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *