Ishockey

HV nollade för tredje matchen i rad: ”Många som måste ta sig i kragen”

Ishockey Det vill sig inte för HV 71. Under torsdagen drog de på sig ännu en förlust och dessutom blev de nollade för tredje matchen i rad när motståndarna Timrå kunde vinna med 3–0.

HV 71 började annars optimistiskt i den första perioden där man under inledningen var det bättre laget, men Timrå åt sig in i matchen ju längre tiden gick.

HV inledde också den andra perioden på ett bra sätt, men det var Timrå som kunde sätta dit ledningspucken och efter det så var hemmalaget det bättre laget resterande del av matchen. Tvåan kom innan den andra periodvisslan ljöd.
– Klart att det påverkar i det läget vi är i. Samtidigt ska vi kunna hantera att hamna i ett 0–1-underläge. Vi behöver jobba med många delar och det är många som måste ta sig i kragen nu, sa HV-forwarden Simon Önerud till TV 4 efter matchen.

I den tredje perioden kontrollerade Timrå skeendet på isen och HV kändes aldrig nära att komma ikapp. Efter Timrå hade satt trean så kändes matchen definitivt avgjord.

För tredje matchen i rad blev HV nollade och det har nu gått 190 spelminuter sedan de gjorde mål senast. Dessutom var det den åttonde raka bortaförlusten.
– Det är svårt att göra mål i den här ligan och det blir inte lättare när vi inte har folk på mål.

Simon Önerud var riktigt irriterad och besviken efter matchen.
– Vi gör det inte tillräckligt bra för att vinna. Vi gjorde en okej förstaperiod och sedan står vi på hälarna.

***

Ett annat Smålandslag, Växjö, har dock all anledning att le. Idag kom fjärde raka segern när man på hemmaplan besegrade Örebro med 4–2.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Genrebild Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *