Ishockey

HV 71 värvar Stefan Elliott

Ishockey HV 71 har gjort klart med en backförstärkning i form av Stefan Elliott, 26.

Stefan Elliott. Pressbild

– En bra tvåvägsback med en härlig spelförståelse, säger Johan Hult, sportchef i HV 71.

Tidigare i veckan konstaterades skador både på Kristofer Berglund och Alexander Ytterell. Nu förstärker Stefan Elliott backsidan och har skrivit på för resten av säsongen.

– Stefan är en back som är väldigt skicklig i spelet med puck. Han har ett bra förstapass och följer gärna med i det offensiva spelet. Han har samlat på sig erfarenhet både från NHL och KHL och kommer bli en värdefull tillgång för oss, säger Johan Hult.

Stefan Elliott kommer närmast från KHL och AK Bars Kazan där han spelade under förra säsongen och noterades för 11 poäng (4 + 7) på 31 matcher. Innan dess har han fem säsonger från NHL/AHL där han representerade Colorado Avalanche, Arizona Coyotes och Nashville Predators organisationer.

– Vi räknar med att han ansluter under den kommande veckan och jobbar med att han ska bli spelklar så fort som möjligt, avslutar Johan Hult.

Kontraktet med Elliott gäller säsongen ut.

FAKTA / ELLIOTT
Född: 910130, Vancouver
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd / vikt: 185 centimeter / 86 kilo
Moderklubb: North Shore Winter Club

Tidigare klubbar: North Shore Winter Club, Vancouver NW Giants, Saskatoon Blades, Lake Erie Monsters, Colorado Avalanche, Arizona Coyotes, Nashville Predators, Milwaukee Admirals, AK Bars Kazan

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *