Ishockey

Jenny Silfverstrand blir ny vd i SHL

Ishockey Jenny Silfverstrand, 47 är sedan 2013 vd i Djurgården Hockey men nu blir det ett annat vd-uppdrag för henne.

Jenny Silverstrand. Foto: Mats Högberg

Svenska Hockeyligans nuvarande vd Michael Marchal har under åren 2019 och 2020 ett tillförordnande som verkställande direktör i SHL. Styrelsen för SHL har nu utsett efterträdare och i höst tillträder Jenny Silfverstrand befattningen.
– Vi har sökt efter en ledare med gedigen erfarenhet och med god kunskap kring de frågor som skapar förutsättningar för dagens och morgondagens SHL. Michael Marchal får en mycket kvalificerad efterträdare och SHL kan bygga vidare på en organisation och inriktning som styrelse och ägarna ger förutsättningar för, säger Anders Källström, ordförande i SHL.

– SHL har många viktiga frågor att hantera med anledning av coronasmittan. I förhoppningen att vi under hösten åter kan spela elithockey i Sverige så skall vi tillse att SHL fortsätter klara höga krav på ledarskap och kompetens. Jenny Silfverstrand passar så väl in i den ambitionen, säger Michael Marchal, SHLs nuvarande vd.

Jenny Silfverstrand är född och uppvuxen i Göteborg, och har arbetat med marknadsföring och evenemang innan hon kom till Djurgården Hockey 2004. Sedan 2013 är hon vd och klubbdirektör hos mesta mästarna.

– Det är en kul och spännande utmaning att tillsammans med organisationen och klubbarna ta nästa steg för SHL där jag hoppas kunna vara en drivkraft i den fortsatta utvecklingen även om det idag finns viss osäkerhet på grund av Covid-19. Det är fantastiskt inspirerande att arbeta med något som engagerar så många som ishockey gör och ser att jag kan bidra med de erfarenheter jag byggt upp från klubb- och föreningslivet i Djurgården, säger Jenny Silfverstrand.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *