Ishockey

Johan Lindbom ny huvudtränare i HV 71

Ishockey Som väntat gör HV 71 en förändring i tränarstaben efter den senaste tidens förluster och chockartade 0–8 på hemmais mot Malmö.

Per Gustafsson och Johan Lindbom.

Johan Lindbom tar över som ny huvudtränare och därtill kan noteras att klubbens ordförande avgår.
– Vi måste få en förändring och få in ny energi i laget för att vända trenden, säger Andreas Davidsson, tillförordnad ordförande i HV 71.

Johan Lindbom kommer att leda laget tillsammans med assisterande tränarna Per Gustafsson och Johan Davidsson samt målvaktstränaren Joel Gistedt. Beslutet innebär att Tomas Montén entledigas från sin roll som huvudtränare i HV 71.

– Den sportsliga prestationen på herrlaget har varit underkänd och vi måste vända trenden vi är inne i. Vi behöver få in ny energi i laget och därför har styrelsen tagit beslutet att tillsätta Johan Lindbom som ny huvudtränare, säger Andreas Davidsson.

Johan Lindbom tar över som tränare från måndag morgon när laget återsamlas för träning inför tisdagens match mot Malmö Redhawks. Därmed gör han en tillfällig paus i sin roll som klubbdirektör i HV 71.

– Jag är övertygad om att det finns mycket mer att hämta i laget. Hockey är ett lagarbete och min uppgift blir nu att få spelarna att lyfta sig och också agera som ett lag, säger Johan Lindbom.

Anders Wilander lämnar sin post som ordförande i HV 71 med omedelbar verkan på grund av hälsoskäl. Anders drabbades av en infektion innan sommaren och har varit sjukskriven från sin roll som ordförande under hösten. I dag har Anders meddelat styrelsen om att han lämnar HV 71 permanent på grund av hälsoskäl och att Andreas Davidsson fortsätter som tillförordnad ordförande och en process om välja en ny ordförande i HV 71 inleds.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *