Ishockey

Kamratandan ska ge framgång för SIS

Ishockey Skillingaryds IS har de senaste säsongerna tillhört toppen av division 3-hockeyn. Där vill man fottsätta att vara. En stor del av framgången beror på stämningen i laget. – Det är ett kompisgäng som har väldigt roligt tillsammans, säger tränaren Stefan Rosén.

Genrebild Per Bunnstad

Det har varit kvalserien två år i rad för Skillingaryd upp till division 2. Dock har man inte lyckats knyta ihop säcken med ett avancemang. Man skulle kunna tänka sig att Stefan Rosén skulle svara just avancemang på frågan vad målsättningen är. Men det gör han inte. Inte rakt ut i alla fall.
– Första delmålet är alltrean och efter det får man se. Men vi siktar högt, det gör vi.

Vad har du för känsla då inför att det drar igång?
– Känslan är bra. Vi har ett bra lag på papperet. Inte lika stor trupp som ifjol. Men lite vassare.

Man har startat upp ett J 20-lag igen i föreningen och tanken är att juniorer därifrån ska få chansen att spela matcher med a-laget.

Stjärnorna trivs i SIS

Som nyckelspelare räknar han upp kvartetten Theodor Curmark, Martin Nilsen, Felix Wermelin och Nils Gunnarsson.
– Sedan har vi fått in Sebastian Eriksson som är bra också. Det är spelare som de som kommer dra det stora lasset. Sedan har vi ju andra som kan kliva fram också. Jag tycker våra juniorspelare tagit för sig ordentligt under försäsongen.

Wermelin, Gunnarsson med flera, hur kommer det sig att de spelar med SIS?
– De är för bra för division 3 egentligen. Men det är ett kompisgäng som har väldigt roligt tillsammans i Skillingaryd.

Stefan Rosén fortsätter med att berätta om Felix Wermelin som hade anbud från division 2-klubbar, men som valde att bli kvar i SIS.
– Han sa till mig i våras ”Jag ska plugga nu och jag får ganska bra betalt av division 2-klubbarna” vilket hade gjort att han sluppit jobba extra. Men han sa också att Skillingaryd inte var ute ur bilden och det slutade med att han valde oss ändå. Dels för att han har kompisar här. Sedan ligger vi strategiskt bra mot Jönköping om man jämför med andra klubbar i närheten. Du har 25 minuter på motorvägen och sedan är du framme på Movalla.

Tränaren tror på en jämn serie.
– Lenhovda har satsat ganska bra Rydaholm har fått in en del duktiga spelare. Virserum har alltid transatlanter som brukar vara giftiga. Nässjö kommer säkerligen vara bra Jag räknar och hoppas med att vi kan slåss i toppen.

Serien drar igång på söndag och då tar Skillingaryd sig an Diö på bortaplan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *