Ishockey

Kanadensare vill spela för SIS….

Ishockey Skillingaryds IS och Pingstkyrkan är på väg att bygga upp ett nytt samarbete på liknande sätt som man haft några gånger tidigare.

Christy Liesemer, Owen Liesemer och Kenneth Skoogh kikade på en A-lagsmatch med Skillingaryds IS.  [1/5]

Genomgång med ungdomar  [2/5]

Owen Liesemer har medverkat vid flera träningar med ungdomslagen  [3/5]

Owen Liesemer ger goda råd  [4/5]

Owen Liesemer har trivts med Skillingaryd och SIS  [5/5]

Det mest kända samarbetet går 30 år tillbaka när Paul Kobylarz kom från USA till Skillingaryd för att spela ishockey för SIS och vara ungdomsledare i Pingstkyrkan.

Detta resulterade i ett stort samarbete med bland annat supportrar Philadelphia Flyers på läktarna i ishallen.

Nu handlar det om Owen Liesemer, 18, från Montreal som är barnbarn till grundaren av HMI, en internationell ishockeyorganisation byggd på kristen grund. HMI anordnar hockeyläger över hela världen. Sport for life är en svensk idrottsorganisation, byggd på kristen grund, som vill bygga broar mellan kyrkan och idrottsvärlden. Sport for life har sedan 1994 samarbetat med HMI för att genomföra hockeyläger i Skillingaryd. Sport for life bildades av Pingstförsamlingarna i Skillingaryd och Jönköping 1995.

Owen har under en tid provat på att träna med SIS och han har även hjälpt till med en del ungdomsträningar. Något spel har det inte kunnat bli men kommande säsong hoppas han var med om att kämpa om en plats i A-laget.

Farfar Don född 1947, spelade i flera år i ligan under NHL och den höll närmast NHL-klass då NHL på den tiden bara hade ett fåtal lag. Don har också varit på besök i Skillingaryd i samband med Sport for lifes hockeyläger.

Med i Sverige nu under vintern har även varit Owens faster Christy Liesemer som är lägeransvarig för ett 30-tal idrottsläger i Europa och Nordamerika.

Owen har trivts i Skillingaryd och han ser fram emot att få vara aktiv som ungdomsledare i Pingstkyrkan och som aktiv i SIS. Han hoppas även att kunna studera en del, kanske vid högskolan i Jönköping eller via internet från hemlandet.

Han berättar att han trivts mycket bra i Sverige och ser verkligen fram emot att komma tillbaka om några månader.

Nu är Owen och Christy på hemväg. De blev försenade en vecka på grund av att de fick covid-19 men dessbättre lindrigt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *