Ishockey

Klart: Vann guld med HV – återvänder i ny roll

Ishockey Chris Abbott presenterades som ny sportchef i HV 71 under onsdagen. Han har skrivit på ett treårigt avtal med klubben.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

2017 var Chris Abbott lagkapten i det HV-lag som slutligen vann SM-guld. I den avgörande matchen fanns dock inte Abbott med på isen, han skadade nacken tidigare under slutspelet, men fick ändå vara med på isen och höja pokalen.

Efter att de senaste åren ha verkat som sportchef i Rögle så står det nu klart att HV blir nästa destination för kanadensaren.
– En stor ära att vara tillbaka och jag har många bra minnen från mina år i laget och staden. Jag ser fram emot att vara en del av denna organisationen igen, med alla fans och sponsorer som stöttar laget i alla lägen. Vad vi som lag och organisation gör i den dagliga verksamheten är viktigt för att vi ska bli framgångsrika och jag tror att jag kan bidra med idéer och erfarenheter kring det, säger Chris Abbott i ett pressmeddelande från HV 71.

Titeln blir General Manager, något som översatt till svenska blir ungefär sportchef i sportens värld. Kontraktet är skrivet på tre säsonger.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *