Ishockey

Målkalas i Rydaholms andra träningsmatch – ”måste höja disciplinen”

Ishockey Det var en rejäl målfest när Rydaholm mötte Diö, i sin andra träningsmatch för säsongen. Publiken som hade tagit sig till ishallen fick se totalt 14 mål.

– Den första träningsmatchen var klart bättre än denna, konstaterar huvudtränaren Daniel Jonasson.

Det började mardrömslikt för Rydaholm, då man släppte in första målet efter knappa minuten spelade. Därefter vaknade man och vände till 2–1 när man klev ut till pausvila.

Diö tog tag i taktpinne i mittperioden och vann den med 3–2 och därmed var det lika på fyra inför tredje perioden.

Och det var inte slut på målkalaset. I tredje gjordes ytterligare sex stycken och när slutsignalen gick stod det 8–6 på matchtavlan för Rydaholm med periodresultaten 2–1, 2–3,4–2.
–Detta får bli en lärdomsmatch om vi ska vara med och kriga om en topplacering, säger Daniel Jonasson som ständigt åter kommer till ett par saker.

–Vi måste var mer disciplinerade och inte tro att det bara är att gå ut med en inställningen där man har en skridsko på sig.

Vad känner du att ni behöver jobba mer på inför seriestarten?

– Allting i stort sett. Från disciplinen till anfall och försvarspel.

Kvällens målskyttar för Rydaholm var enligt följande: Karl Nicklasson 2, Joel Andersson, Emil Andersson, Gustav Nicklasson, Andreas Johansson, Axel Bäckman och Albin Bengtsson.

Text: Kenneth Andersson