Ishockey

Niklas Hjalmarsson klar för HV 71

Ishockey Eksjögrabben Niklas Hjalmarsson har i dag signerat ett kontrakt som innebär att den trefaldiga Stanley Cup-vinnaren spelar i HV 71 den pågående säsongen.

Niklas Hjalmarsson sommaren 2019 under ett träningspass i HV71:s hemmaarena. Foto: Henrik Skoglund

Det var den 24 oktober som Niklas Hjalmarsson började träna med HV 71t. Efter ett par veckors träning har Niklas bestämt sig om en fortsättning i HV 71.

– Jag är väldigt taggad och det har varit kul att komma in i laget och lära känna killarna. Nu ska jag göra allt jag kan för att hjälpa klubben och min hemstad som hjälpte mig i min start av karriären, säger Niklas Hjalmarsson.

Niklas Hjalmarsson är en av Sveriges mest meriterade hockeyspelare genom tiderna med tre Stanley Cup, OS-silver och deltagande både i World Cup och VM med Tre Kronor. På meritlistan står också över 800 matcher i NHL och en uppskattad spelare i sina klubbar med ett uppoffrande spel och stort hjärta.

– Vi är oerhört glada över Niklas väljer spel i HV 71. Under den tiden han tränat med oss har han visat vilken högklassig back han är och en positiv inverkan i omklädningsrummet. Han kommer att betyda mycket för oss, inte minst i defensiven, säger Kent Norberg.

Under nästa vecka kommer Hjalmarsson att delta i Marian Hossas tröjceremoni i Chicago och comebacken blir den 24 november när HV 71 möter Skellefteå på bortaplan.

Samtidigt står det klart att Emil Andrae släpper sin nummer 4 till förmån för Niklas Hjalmarsson och kommer fortsättningsvis spela med nummer 44.

Kontraktet med Niklas Hjalmarsson gäller till och med 2023.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *