Ishockey

”Nubben” om jakten på den sista pusselbiten: ”Växer inte på träd”

Ishockey SHL-starten är bara dagar bort men fortfarande söker HV 71 efter den sista pusselbiten på backsidan. Ännu är ingenting klart. – Jag har haft fyra-fem uppslag, men av olika anledningar så har jag gått bom på dem. Så jag letar fortfarande, hälsar sportchefen Kent ”Nubben” Norberg.

Genrebilder Henrik Skoglund

HV 71 har just nu åtta backar på kontrakt. Men en till ska in och det ska vara en topp 2-back i hierarkin.
– Vi har varit väldigt selektiva och trott i vissa fall att vi skulle få dem, men av olika anledningar har det spruckit. De växer inte på träd heller, berättar Kent Norberg.

”Enorm uppsida”

En av backarna det handlat om är NHL-veteranen Anton Strålman, som i sin ungdom värvades av just ”Nubben” till Timrå. Men han verkar vilja ta ett år till i Nordamerika och är så gott som avskriven.
– Preliminärt i alla fall. Jag har fortfarande kontakt med honom, men just nu är det inget som är aktuellt.

Jämför man SHL-klubbarnas backsidor på det berömda papperet så upplever många hockeyexperter att HV:s backsida är bland de svagaste i SHL.
– Svagast och svagast, jag har inte kollat riktigt på si eller så, jag tittar bara på HV och jämför mig inte med andra. Men det är klart att vi inte är hundra nöjda eftersom vi letar. Sen är det så att det finns en enorm uppsida på vår backsida. Men givetvis finns det en anledning till att vi letar, berättar sportchefen.

När man tittar på bygget så är känslan att ni vill ha en uttalad topp 1-back och en uttalad topp 2-back, medans resten av platserna är upp till övriga att tävla om. Rätt eller fel känsla?
– Ja, så är det faktiskt. En som jag varit otroligt nöjd med på försäsongen är Hugo Fransson. Han har varit riktigt, riktigt bra. Jag tycker att det finns många som står och knackar på, därför hade en sån som Anton Strålman varit guld värd när vi har många bra yngre backar, att få in en sån kille som blir lite som en pappa för dem och hela den biten. Men, nu blev det inte så av olika anledningar och därför får vi fortsätta jaga, men vi har många bra backar som kommer underifrån.
Hugo Fransson har i nuläget inte ett a-lagskontrakt utan är tänkt att i första hand spela med klubbens juniorlag säsongen som kommer.

Hur akut känner du att det är att få in en till back till seriepremiären?
– Vi står inte och faller med det, en spelare gör inget lag. Det viktiga är att det blir rätt, för vi kommer ändå lägga ut en del pengar på den backen. Skulle det bara vara att få hit en back så skulle jag kunna fixa hit en imorgon. Det handlar om att det ska vara rätt back.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *