Ishockey

Ödesveckor väntar för VGIK: ”Undvika negativ kvalserie”

Ishockey På söndag är det omstart av division 2-ishockeyn. För Värnamos del väntar några ödesveckor i en stentuff serie. – Prio blir att undvika en negativ kvalserie, berättar tränaren Alexander Eriksson.

Alexander Eriksson. Arkivbilder

Vi kan dra förutsättningarna på en gång. Värnamo GIK kommer spela i en serie bestående av åtta lag. Ettan går till playoff till kvalet mot Hockeyettan. Tvåan har spelat klart för säsongen. De resterande sex lagen kommer tvingas underkasta sig ett negativt kval där endast ettan stannar kvar. Detta då division 2 ska bantas till nästa säsong.

Tränaren Alexander Eriksson säger spontant att det ska bli kul att spela en ny serie.
– Det blir verkligen en nystart. Gruppen och ledarna är fulla med energi. Det ska bli härligt att dra igång., säger han.

Avslagen grundserie

I grundserien var det direkt tre lag som drog ifrån och lade beslag på de eftertraktade platserna till alltvåan.
– Vi spelade tre rundor och efter första rundan var serien i stort sett redan färdigspelad kan man säga. Så det har varit en ganska tuff serie på slutet måste jag erkänna, det har jag märkt på spelarna också.

Nu väntar alltså en serie över 14 omgångar där allt kommer ställas på sin spets. För Värnamos del börjar det med rivalmöte mot Gislaved på söndag och den 27 februari är det epilog då man reser till Jonstorp. Sju veckor där det kommer gäller att prestera så bra som möjligt.
– Det är bra lag, jämn serie och inga enkla matcher. Det kommer vara små marginaler, sammanfattar tränaren det hela.

Från Värnamos grundserie följer Nässjö och Gislaved med. Från den sydligaste division 2-serien tillkommer Jonstorp, Osby, Olofström, Sölvesborg och Trelleborg. Eriksson pekar ut en klar favorit: Osby. Ett lag som började knackigt i grundserien, men som på slutet flugit fram. Mycket beroende på tränarbyte och ommöbleringar i spelartruppen.
– De plockade in ett gäng ryssar. Jag ser dem som stora favoriter i den här serien. Sen är det ganska jämnt där bakom.

Var i tabellen kommer vi hitta Värnamo?
– Det är topp två som gäller och undvika en negativ kvalserie. Sen vill vi givetvis vinna serien och spela positivt playoff, men i ärlighetens namn så hade jag varit nöjd över att komma tvåa också. Men prio blir att undvika en negativ kvalserie, så enkelt är det.

Plockat in nyförvärv

Alexander Eriksson berättar också att man troligtvis kommer förstärka backsidan med ett eller två namn. I övrigt plockade man i backen Elliot Nordholm i slutet av grundserien. Under uppehållet har man förstärkt med anfallarna David Chronvall och Toni Nurminen.

Chronvall har Växjö som moderklubb, men han kommer närmast från den norska tredjeligan där han under säsongen gjort 12 mål och 14 assists på 12 matcher för Tönsberg. Nurminen plockas in från Roki i den finska andraligan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *